2022 bliver et stort fodboldår
DBU-direktør Jakob Jensen skriver om det store fodboldår, der venter, og om en ny strategi for dansk fodbold.
Fodboldåret 2022 bliver fyldt med de største fodboldkampe: Nations League, EM og VM.
Og håbet er, at vores landshold klarer sig godt, spiller flot fodbold og henter vigtige sejre. For nu skal nye sider af fodboldhistorien skrives.
2021 går over i historiebøgerne, og vi tager mange minder med os. Men 2022 skal også blive et mindeværdigt fodboldår. Herrelandsholdet sparker det i gang med Nations League og skal også spille VM sidst på året, mens Kvindelandsholdet har flere spændende kampe, inden de drager mod EM i juli.
Alle kampe bliver med fans, der følger med på skærme og på lægterne, og vi glæder os til at mærke opbakningen fra de mange fantastiske fodboldfans.
For vi skal vinde. Det gælder alle vores landshold.
Sådan lyder en af ambitionerne i DBU's nye strategi for dansk fodbold, hvor både landshold og klubhold skal vinde på den internationale scene i 2025. Det kræver, at vi investerer i det sportslige setup og fortsætter arbejdet med talentudvikling. For det vil gøre, at dansk fodbold kan skabe endnu større resultater i fremtiden.
Dansk fodbold skal samle og begejstre
Strategien ’Samle og Begejstre’ er en strategi for hele dansk fodbold. Udover at vinde på banen er der også andre vigtige elementer for fortsat at kunne styrke dansk fodbold.
Vi skal bidrage til ’verdens bedste børneliv’, hvor træningen skal foregå i et miljø, hvor børnene har lyst til at blive og lære.
Vi skal også have forbedret forholdene for fodboldens knap 345.000 medlemmer og 120.000 frivillige, fastholde dem vi har og tiltrække nye. Og vi skal have bæredygtige og innovative løsninger og faciliteter for at kunne skabe bedre og mere tidssvarende fodboldoplevelser.
Endelig har vi et mål om at få en stærkere union, hvor dansk fodbold står samlet. Strategien kræver samarbejde, og alle i dansk fodbold skal bidrage og hjælpe hinanden. Alt sammen for at styrke dansk fodbolds fremtid på den lange bane.
Fodbold betyder fællesskab
Dansk landsholdsfodbold har sjældent klaret sig bedre end nu. Der er en klar rød tråd mellem måden at spille fodbold på, uanset om det er på U16 eller A-landsholdene.
Det gør, at fodboldspillet bliver bundet sammen på banen. Fodbold har allerede en enestående evne til at binde folk og fællesskabet sammen uden for banen. Uanset hvem vi er, og hvor vi kommer fra. Og det må vi ikke tage for givet. Vi skal stå sammen og støtte vores landshold, så vi kan få endnu flere gode fodboldoplevelser med os.
For gennem fodbold kan vi få oplevelser for livet. Både når det handler om det allerførste mål på boldbanen, men også ved vigtige landskampe og store slutrunder.
2022 bliver et stort fodboldår.