Nations League

Landsholdet har droner hængende over træningsbanen

Landstræner Kasper Hjulmand har ikke mange træningsdage med sit hold inden VM, og derfor skal han have så meget materiale at arbejde med som muligt.

En svag summen vil kunne høres i baggrunden, når landsholdet i disse dage træner i Helsingør inden de fire Nations League-kampe i juni.

Og det er ikke kun en summen fra de fremmødte landsholdsfans, der vil kunne høres. Der hænger nemlig noget i luften over spillerne.

- Vi har nogle træninger, hvor vi optager alt. Der er droner og kameraer, så vi kan se og evaluere på tingene, få det overført til kampen og træning. Og derefter bygger videre på det til næste kamp, siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

- Vi har nogle hovedpunkter, vi forholder os til. Vi asfalterer lidt, mens vi kører. Så det er en to ugers læringsperiode, hvor vi lige skal vinde fire kampe undervejs.

Forklaringen på dronerne er, at Kasper Hjulmand kun har få træningsdage sammen med landsholdet inden VM i Qatar, og derfor har han brug for al den information, han kan få.

- Vi arbejder hvert sekund med vores principper for spillet. Vi spilder aldrig tiden med et eller andet, som ikke har noget at gøre med den måde, vi spiller på. Vi spilder aldrig en træning, uanset om det er en let eller en hård træning. Der er altid noget teknisk og taktisk i det, siger landstræneren.

En udfordring for Hjulmand

Landsholdet har en almindelig træning i Helsingør tirsdag og onsdag, som er to af de fem træningsdage, de har at gøre med inden VM.

Der skal landsholdet både nå nogle ting i forhold til de kommende modstandere, men der skal også arbejdes på holdets essentielle principper.

- Jeg tager det som en udfordring. Håndværket er meget mindre, end det er som klubtræner. Der er langt, langt færre timer på banen, og man kan ikke arbejde holdet helt inder under huden. Der er meget mere analyse. Det handler om at vælge rigtigt og finde nogle klare få principper, siger Hjulmand.

Her er Danmarks kampe

Landsholdet spiller fire kampe i Nations League i starten af juni, hvorefter de sidste to spillere i september.

  • 3. juni: Frankrig - Danmark
  • 6. juni: Østrig - Danmark
  • 10. juni: Danmark - Kroatien
  • 13. juni: Danmark - Østrig
  • 22. september: Kroatien - Danmark
  • 25. september: Danmark - Frankrig

Du kan se alle Danmarks landskampe på TV 2 og TV 2 PLAY.