Fodbold

Landsholdsprofil på klubjagt: - Jeg har følt mig glemt og presset

I efteråret blev Jens Stryger Larsen frosset ude i Udinese. Ifølge ham selv var det klubbens beslutning ikke at forlænge samarbejdet.

Jens Stryger Larsens tid i Udinese er forbi.

I sin femte og altså sidste sæson i den norditalienske klub er danskeren blevet sat af holdet, hvorfor det falder helt naturligt at søge spilletid andetsteds, nu hvor Kasper Hjulmand kræver spillere med spilletid i sin VM-trup til efteråret.

- Jeg skal da ud at finde mig en klub her til sommer, og jeg håber, det kommer på plads rimelig hurtigt. Jeg er ikke desperat eller nervøs for ikke at finde noget, så jeg tager mig da tiden til at finde det rigtige, siger Jens Stryger til TV 2 SPORT.

- Det er da en spændende situation, og når man er kontraktfri, står man lidt et andet sted i forhold til muligheder. Der kan måske komme nogle muligheder, man ikke lige havde regnet med, nu når man er gratis. Det bliver en spændende sommer.

Den 31-årige back kom til Udinese i 2017 og har siden spillet 152 kampe i Serie A-klubben.

Har følt sig presset og glemt

Jens Stryger Larsen har været fast mand på Udinese-holdet siden ankomsten, og han hev flest spilleminutter af alle i klubben i sine første fire år.

Men så sammenbrød et ellers velfungerende forhold mellem spiller og klub i denne sæson, hvor han ikke har fået et sekund på banen siden 31. oktober.

- Det var ikke, fordi jeg ikke ville forlænge min aftale. Jeg har været åbensindet i kontraktforhandlingerne og sagt, at jeg godt kan lide at være der og været åben for at finde en løsning. Men til sidst tog de valget og sagde, at jeg ikke skulle være en del af det. Så det har været helt på deres side, forklarer danskeren.

Jens Stryger startede på banen i otte af sæsonens første 11 kampe, inden han pludselig blev frosset ude.

- Mentalt har der da – helt naturligt over flere måneder - været perioder, hvor jeg har følt mig glemt og presset, men jeg har prøvet at vende det om til noget positivt. Altså lige nu har det aldrig brændt mere i mig for at spille og komme tilbage og vise mig selv frem, siger han.

Den danske back er nu samlet med landsholdet og er således i spil til de fire kommende Nations League-kampe mod Frankrig, Kroatien og to gange Østrig.