Nations League

- Jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skal kunne spille sammen

Mikkel Damsgaard er overrasket over at være tilbage på landsholdet allerede nu, efter han kun lige er blevet helt skadesfri.

Kan man egentlig få for meget af det gode?

I landsholdsforstand får vi måske snart svaret, da både Christian Eriksen og Mikkel Damsgaard er i spil til de kommende fire Nations League-kampe.

To kreative silkepoter, der brillerer i de samme rum på banen. Ifølge Damsgaard bør et samarbejde dog ikke være et problem.

- Jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skal kunne spille sammen. Tiden må vise det, men jeg håber da, vi kan få lov til at spille sammen, siger Mikkel Damsgaard til TV 2 SPORT.

- Han (Eriksen, red.) er en rigtig god spiller, som jeg rigtig gerne vil spille sammen med. Så jeg håber da, vi kan få lov til at få nogle minutter sammen, men det er op til Kasper (Hjulmand, red.) at beslutte.

Eriksen og Damsgaard har hidtil blot spillet sammen i lidt over en time i rødt og hvidt. Senest fik de ti minutter sammen den 2. juni 2021 i en 1-1-kamp mod Tyskland.

Morten Bruun er ikke så sikker

I fodboldmagasinet KANT har landstræner Kasper Hjulmand visualiseret sine tanker om et samarbejde mellem de to kreatører ved hjælp af kegler og drikkedunke med TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun som tilskuer.

Og lige så meget som Eriksen/Damsgaard kan blive duoen, man elsker at elske, lige så bekymret er Bruun for succesraten. For ja, det kan måske blive for meget af det gode.

- Jeg er ikke lige så sikker som Kasper Hjulmand på, at det danske landshold per automatik bliver stærkere med både Damsgaard og Eriksen i startopstillingen, skriver Morten Bruun blandt andet i sin klumme, hvor han tager et nærmere kig på landsholdets muligheder med både nummer 10 og nummer 14 på banen på samme tid.

Mellem den 3. og den 13. juni skal Danmark møde Frankrig, Kroatien og to gange Østrig.

Damsgaard overrasket over at være med

Landsholdsudtagelsen er en milepæl i sig selv for Mikkel Damsgaard, der siden oktober har kæmpet gevaldigt med sygdom og skader. Han fik dog spilletid i Samdorias sidste tre kampe i sæsonen.

Er du overrasket over at komme med denne gang?

- Ja, en smule. Jeg er lige kommet tilbage, har ikke spillet så meget igen, ikke været i nogen startopstilling, så det er jeg selvfølgelig lidt overrasket over. Men jeg er superglad for at være med og er 100 procent klar. Så jeg glæder mig til at spille noget mere og glæder mig til kampene.

- Det har selvfølgelig været rigtig hårdt at være inde og ude af hospitalet med en masse sygdom og har tabt en masse kilo. Så det har selvfølgelig været rigtig nederen, men det er dejligt bare at være tilbage uden problemer. Jeg glæder mig til at spille fodbold og ikke tænke så meget på, at jeg har været syg, og bare kigge fremad mod alle de gode ting, der kommer, siger Mikkel Damsgaard.

Danmark møder Frankrig på udebane den 3. juni.