Nations League

Afgørende manøvre var planlagt

Frankrig blev i tvivl om tingene, påpeger Kasper Hjulmand.

En trippelindskiftning og en formationsændring skulle vise sig at være nøglen for Kasper Hjulmands tropper fredag aften i Paris. En nøgle, han inden kampen havde planlagt at benytte sig af.

- Vi var opmærksomme på, at vi ville skifte (formation, red.). Vi havde trænet hele ugen på at lave et skift. Jeg nævnte det igen i pausen og skulle lige vælge det rigtige tidspunkt, siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

I det 51. minut scorede den brandvarme Real Madrid-angriber Karim Benzema, og ni minutter senere var tiden derfor inde.

- Så kommer vi bagud, og så er det med at få gjort det i en fart. Jeg synes, det er fedt, at spillerne er klar på de her ting. Det ændrede kampens rytme, og positionerne forandrede sig. Det gjorde dem (Frankrig, red.) i tvivl om tingene, siger Hjulmand.

Ekspert elsker dét aspekt ved landsholdet

Godt 30 minutter efter formationsændringen, hvor Jannick Vestergaard gik ud, og Danmark gik fra tre midterforsvarere til to, satte Danmark tre point på sin Nations League-konto mod den forsvarende mester i turneringen – et hold, der også tager til VM i slutningen af året som forsvarende mester.

Skaktrækket får stor ros fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Perez.

- Det, jeg elsker ved det danske landshold, er, at det er et fleksibelt hold. De starter som mod Holland med tre bagerst, og så går de over og spiller 4-3-3 og ændrer kampen. Om det er på grund af det, eller om spillerne tør lidt mere, er ikke sikkert. Men ændrer Hjulmand noget på holdet, og det virkede i hvert fald, siger eksperten.

Cadeau til Hjulmand

En af dem, der spillede en nøglerolle i Hjulmands forsvar, var Joachim Andersen, der både var en del af den ene og den anden formation.

Han følte sig tryg i begge konstellationer, og han sender rosende ord i Hjulmands retning.

- Vi havde snakket om inden kampen, at vi kunne ændre det. Kasper kan se tingene lidt bedre udefra, og han vurderede, at et firemandsforsvar kunne hjælpe os til at få sejren, og det lykkedes jo meget godt. Stor cadeau til ham. Og Corner, der kommer ind og banker to ind. Det er jo bare dejligt, at vi har så meget kvalitet derude, at de bare kan komme ind og ændre det, siger Joachim Andersen, der vendte tilbage til landet, han spillede fodbold for Lyon i fra perioden 2019 til 2021.

Danmarks næste kamp er mod Østrig på mandag klokken 20.45. Seneste opgør mod Østrig var den 12. oktober sidste år, og her stillede Hjulmand til start med tre midterforsvarere.