Nations League

Ét ord om Cornelius går igen i franske medier

Helt. Intet mindre kan gøre det, når franske medier skriver om Andreas Cornelius. Også Pierre-Emile Højbjerg roses.

De har oftest glæden af at skulle fylde spalteplads ud med rosende tillægsord om deres eget fodboldholds dragende spil og flotte resultater.

Så hvordan fordøjer og beskriver de franske medier den fæle skuffelse, der fandt sted i landets hovedstad fredag aften? Det gør de ved at rose Danmarks nøglespillere og kritisere Frankrigs manglende evner efter 1-2-kampen i Nations League i Paris.

Ligue 1-følgere kender ham lidt. I Bordeaux scorede Cornelius… tre mål

Det franske medie Le Figaro

Tomålsskytten, der tidligere har spillet i Frankrig, Andreas Cornelius, samt storspillende Pierre-Emile Højbjerg med de franske rødder løber med de flotteste ord.

  • L’Equipe: Les Bleus havde glemt følelsen af at tabe

- For ustabile og naive i forsvaret efter udskiftningen af Varane blev Frankrig overlistet af Danmark til trods for det utrolige mål fra Karim Benzema.

Herefter roser de Andreas Cornelius, som spillede i den franske række for Bordeaux fra 2018 til 2019 uden for alvor at slå igennem:

- Efter en mareridtssæson må Bordeaux-fans gnide sig i øjnene mange gange fredag aften omkring klokken 22 for at være sikre på at kunne genkende denne stærke, talentfulde og afgørende angriber. På 30 minutter scorede Andreas Cornelius to gange, væltede Les Bleus og gav Danmark sejren. Et niveau, han aldrig opnåede under sit meget diskrete ophold i Bordeaux i 2018-2019.

Bordeaux rykkede i denne sæson ned efter en sidsteplads i Ligue 1.

- Trods vidunderet Karim Benzema tabte Les Bleus efter to mål fra Andreas Cornelius.

Særligt hans andet mål bliver der lagt mærke til:

- Den danske angriber, aftenens helt, fandt sig selv hårdt presset, men han lykkedes alligevel med at snyde Lloris med et hårdt spark.

- Danmark har fundet en helt: Andreas Cornelius. Angriberen leverede en storslået entre efter at være kommet på banen i stedet for Dolberg.

Også her har de svært ved at genkende Cornelius fra tiden i Frankrig:

- Ligue 1-følgere kender ham lidt. I Bordeaux 2018/19 scorede Andreas Cornelius… tre mål.

Højbjerg får også ros:

- Endnu en stor spiller i kampen var Pierre Emile Højbjerg, som sprudlede. Midtbanespilleren fra Tottenham med den franske mor var utrættelig. Han erobrede mange bolde og var tilmed afgørende i Cornelius' første mål. En helstøbt indsats.

- Efter slutfløjt kunne skuffelsen føles på Stade de France, men det var mere overraskelsen over nederlaget mod Danmark, der fyldte.

Fodboldmediet kårer to som Man (men) of the Match: Højbjerg og Cornelius.

  • Le Parisien: Langt fra acceptabelt. Les Bleus taber 1-2

- Les Bleus formåede aldrig at være lige så storslåen som Benzema mod Danmark. Selvom de blev båret af verdens bedste fodboldspiller, blev Frankrigs fodboldhold nedkæmpet i den nye Nations League-sæson.

Den regerende verdensmester og forsvarende Nations League-vinder, Frankrig, havde ikke tabt på eget græs siden EM-finalen mod Portugal i 2016.