Nations League

Fransk lejr forklarer overraskende nederlag

En lang sæson var en af forklaringerne på Frankrigs nederlag til Danmark.

Der var ikke meget metaltræthed at spore på det danske landshold, da startopstillingerne til fredagens sejr på 2-1 over Frankrig løb ind.

Og skal man tro Frankrigs vikarierende landstræner på dagen, Guy Stéphan, så var det netop det, der var med til at gøre forskellen, da de franske verdensmestre lukkede to mål ind i de sidste 20 minutter mod Danmark.

En lang sæson har sat sine spor, og det kunne altså mærkes.

- Vi vidste, at det danske hold var et godt hold, som er meget struktureret. Uden at lede efter en undskyldning, så er vi i slutningen af ​​sæsonen, hvor spillerne har spillet meget, så jeg har ikke noget at bebrejde dem for.

- Vi har brug for friskhed til at udtrykke os, og det havde vi ikke i dag, lød det fra Guy Stéphan på pressemødet efter kampen.

Også franskmændenes målvogter Hugo Lloris hæftede sig efter kampen ved den manglende friskhed.

- Vi kan ikke kun forklare det med formen, men alle spillere er trætte på det her tidspunkt at sæsonen. Men det danske hold så velorganiseret ud, og de så ud til at være i god form. De angreb og forsvarede sig som et hold. Det er en flot sejr.

Mbappé skal testes

På banen kom trætheden blandt andet til udtryk ved, at holdets store stjerne, Kylian Mbappé, i pausen måtte lade sig udskifte.

Raphael Varane, midtstopper fra Manchester United, måtte også forlade banen efter en times spil, og netop den slags skader taler ind i den kritik af Nations League-formatet, som tidligere har lydt fra det franske.

Mandag er der en gentagelse af VM-finalen fra 2018, når Frankrig møder Kroatien, men om det bliver med de to førnævnte spillere må tiden vise, lyder lød det fra Guy Stéphan.

- Kylian har et knæproblem. Jeg kender ikke det nøjagtige omfang af skaden. Han skal til testes.

- For Varane er det et muskelproblem i baglåret. Han følte smerte under kampen og skal også testes i morgen.

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1430163+39
2421134-17
341125504
4402235-22