Nations League

- Jeg skulle have gjort det bedre, erkender Eriksen

Christian Eriksen havde muligheden for at blive matchvinder mod Frankrig, men en "forkølet afslutning" kunne ikke overliste Hugo Lloris.

Kan Christian Eriksen og Mikkel Damsgaard være på banen samtidig?

Spørgsmålet har været rejst særligt i de seneste uger. Mod Frankrig fredag aften kom beviset på, at det kan de sagtens.

86 minutter var spillet, da indskiftede Damsgaard med en aflevering forbi fire franskmænd fandt en fremadstormende Eriksen, som 'bare' skulle gøre arbejdet færdigt.

Men Eriksen blev den lille i duellen med sin tidligere holdkammerat fra Tottenham, målmanden Hugo Lloris.

- Jeg skylder en. God redning, selvfølgelig, men jeg skulle have gjort det bedre. En dejlig aflevering fra 'Dams' og egentlig bare en lidt forkølet afslutning, hvor Hugo redder den rigtig flot, siger Christian Eriksen til TV 2 SPORT.

30-årige Eriksen fulgte dermed ikke op på sine scoringer mod Holland og Serbien i marts, men mon ikke, at han lever med det, når nu Danmark vandt Nations League-kampen på Stade de France med 2-1 takket være super-subben Andreas Cornelius.

Danmarks første sejr over Frankrig i 20 år.

Damsgaard nød flere minutter sammen med Eriksen

Ophavsmanden til Christian Eriksens store chance var glad for at få flere minutter på banen med Eriksen. Inden mødet med Frankrig var det blot blevet til sammenlagt 69 minutter.

- Det er dejligt at spille sammen med ham også. Jeg håber, at vi kan få flere minutter sammen, og at jeg kan spille endnu mere, siger Mikkel Damsgaard til TV 2 SPORT.

Næste opgave for Eriksen, Damsgaard og resten af landsholdet er Østrig i Wien mandag aften. Østrigerne slog Kroatien 3-0 i deres første kamp i denne udgave af Nations League.

- Jeg tror ikke, at nogen havde forventet, at vi kunne vinde på Stade de France, så det er absolut noget, vi kan bygge videre på. Også mentalt kan vi tage meget med herfra, siger Christian Eriksen, der nu har spillet 112 landskampe.

Se Østrig-Danmark på TV 2 mandag klokken 20.45.

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1641186+213
2640295+412
3612357-25
46114610-44