Nations League

Hjulmand tager udsat spiller i forsvar

Trods manglende spilletid i Leicester føler Jannik Vestergaard ikke, at han er blevet en dårligere fodboldspiller. Tværtimod.

Det var ikke mange landsholdsrelaterede spørgsmål, Jannik Vestergaard fik, da han sammen med Kasper Hjulmand og Joachim Andersen stillede op til pressemøde før kampen mod Østrig.

Og så alligevel. Kasper Hjulmand har nemlig tidligere udtrykt, at spilletid spiller en stor rolle i forhold til at blive udtaget til VM.

Jeg er ikke blevet en dårligere fodboldspiller på det sidste halve år

Jannik Vestergaard, landsholdsspiller

Her kommer blandt andre Jannik Vestergaard ind i billedet, da han for eksempel ’blot’ har spillet 10 Premier League-kampe for Leicester i denne sæson, mens han i de seneste ni opgør ikke har været en del af truppen.

Flere spørgsmål gik derfor på hans klubsituation, og det fik Kasper Hjulmand til at forsvare Jannik Vestergaard og hans kvaliteter.

- Vi har jo fulgt Jannik og besøgt ham i Leicester og har set, hvor hårdt han arbejder for det - han har gjort en masse for at blive fuldstændig klar til det.

- Hver eneste gang vi har brug for Jannik, så spiller han godt. Ikke bare udenfor banen, hvor han fylder meget, er en stor støtte og tager lederskab, men også inde på banen. Han har aldrig skuffet, lød det fra Kasper Hjulmand på pressemødet.

Vestergaards kampe for Leicester i 2021/22

  • Premier League: 10
  • Europa League: 3
  • EFL Cup: 3
  • Conference League: 3
  • FA Cup: 1
  • Spillede senest den 17. marts 2022

Kilde: Transfermarkt og Flashscore

- Jeg er ikke blevet en dårligere fodboldspiller

Med til historien hører også, at Jannik Vestergaard i løbet af sæsonen har været ramt af skader.

Selv er han da også bevidst om, at ”kampe er ekstremt vigtige” – men han er fortrøstningsfuld, inden næste sæson starter.

- Jeg er ikke blevet en dårligere fodboldspiller på det sidste halve år. Snarere føler jeg mig i virkeligheden et bedre sted, end jeg gjorde i løbet af efteråret efter en meget, meget kort opstart – hvis nogen overhovedet – og så løb jeg ind i et par skader og noget sygdom.

- Så personligt har jeg det bedre nu. Jeg føler mig i bedre fysisk forfatning, og jeg føler mig også meget tilpas på banen - og jeg synes også, det er gået godt senest i de kampe, hvor jeg har spillet.

- Men selvfølgelig er spilletid over længere sigt afgørende, også for at være den bedste version af mig selv. Og det arbejder jeg hårdt på, og jeg vil være topmotiveret, når jeg vender tilbage til Leicester om at forbedre den del, sagde Jannik Vestergaard på pressemødet.

Inden sommerpausen og opstarten til næste sæson venter i den engelske klub, har Jannik Vestergaard og resten af landsholdet tre kampe på programmet - to møder med Østrig og ét med Kroatien.

Først gælder det Østrig på udebane mandag aften - en kamp, vi viser på TV 2 klokken 20.45.