VM fodbold

Når Ukraine i aften kæmper for en VM-billet, er hilsner fra frontlinjen med

Ukraines fodboldherrer møder søndag aften Wales om Europas sidste plads ved VM i Qatar.

De spiller ikke for sig selv. "Vi spiller fodbold for almindelig mennesker. For vores Ukraine," som det lød fra den ukrainske landstræner Oleksandr Petrakov efter Ukraines sejr over Skotland i Glasgow onsdag.

Ukrainernes første kamp siden den russiske invasion 24. februar.

Det var en kæmpe sejr for hele Ukraine, og den sikrede ikke mindst landsholdet en plads i aftenens playoff-finale mod Wales, hvor en billet til VM i Qatar senere på året er på spil.

Europas sidste.

Kampen spilles i Cardiff, og her vil de ukrainske spillere endnu en gang gå på banen for at gøre deres landsmænd ære og give dem glæde i en svær tid.

- Sport er sport, og vi forventer ikke gaver eller en unfair sejr. Vi ved, hvor hårdt det bliver, og det er den vigtigste kamp i deres (walisernes, red.) liv, og vi vil virkelig gerne vinde. Vi vil gøre alt for at vinde, siger den ukrainske midtbanespiller Oleksandr Karavayev ifølge The Guardian.

Hilsner fra frontlinjen med til Wales

Med til kampen har det ukrainske landshold særlige hilsner fra ukrainske soldater, der kæmper ved frontlinjen.

Disse er skrevet på et ukrainsk flag, som vil blive hængt op i ukrainernes omklædningsrum på Cardiff City Stadium, fortalte landstræner Oleksandr Petrakov på et pressemøde lørdag.

Her sagde han også:

- Det er en meget vanskelig situation i Ukraine, og ikke alle har muligheden for at se fodbold på grund af mange problemer. Vi vil forsøge at koncentrere os og spille en god kamp, lød det fra Petrakov ifølge The Guardian.

Bale vil også til VM - "Det handler ikke om ond vilje"

I 3-1-sejren over Skotland, der blev spillet på Hampden Park, var mange ukrainere på plads på tribunerne, men det ukrainske hold mærkede også stor støtte fra skotske fans.

Mod Wales vil der ligeledes være ukrainere på lægterne. Det walisiske fodboldforbund har givet 100 kampbilletter til ukrainske flygtninge.

Vi forstår, hvad det vil betyde for Ukraine, men vi vil også gerne til VM

Gareth Bale, fodboldspiller

Både Ukraine og Wales jagter deres anden VM-deltagelse nogensinde.

Ukrainernes første VM-deltagelse var i 2006, hvor de nåede kvartfinalen. Wales var med ved VM første gang i 1958 - 31 år før Gareth Bale blev født.

- Vi forstår, hvad det vil betyde for Ukraine, men vi vil også gerne til VM. Det handler ikke om ond vilje. Det handler om vores land og vores hjerter, da vi ønsker at give noget til vores egne fans, siger Bale.

Opgøret om Europas sidste og forsinkede billet til VM fløjtes i gang klokken 18.00.