Nations League

- Det er for dårligt, raser dansk stjerne om absurd syn

Landsholdet var stærkt utilfreds efter kampen, fordi banen i Wien havde et stort hul inde i midtercirklen.

Der var mange gode grunde til, at de danske landsholdsspillere skulle juble efter mandagens kamp i Wien.

Her blev det til en fornem arbejdssejr over Østrig, efter Jens Stryger Larsen kom ind og leverede en drømmekasse.

Et par minutter efter slutfløjt kunne man dog se en cirkel af danske spillere stå inde midt på banen og slå ud med armene. Græsplænen på Ernst-Happel-Stadion havde nemlig et enormt hul i midtercirklen, hvilket fik Andreas Skov Olsen op i det røde felt.

- Der var et hul, der nok var en halv meter dybt. Det var midt inde på banen, og der jo skidefarligt, hvis der er en, der løber ned i det. Man kan jo brække benet.

- Det er for dårligt, og jeg er sikker på, de er klar over det nu, og at det skal gøres bedre. Det kunne have ødelagt en karriere i dag, men det skete heldigvis ikke, siger Skov Olsen til TV 2 SPORT efter kampen.

Ifølge den danske offensivprofil endte Thomas Delaney også med at træde ned i hullet, men heldigvis skete der intet alvorligt.

Hjulmand kalder hul for "horribelt"

Skov Olsens chef var heller ikke bleg for at kritisere banen, der derudover var tung og langhåret:

- Banen er virkelig, virkelig elendig. Jeg sidder her med et billede af et kæmpestort hul midt på banen, som var direkte farligt for spillerne. Den er tung og fyldt med huller. Det her hul var helt horribelt, siger Kasper Hjulmand på pressemødet og tilføjer:

- Det var en ekstremt tung, langhåret bane at spille på, som gjorde det virkeligt tungt for spillerne at bevæge sig på. Så det var en meget dårlig fodboldbane.

Se det voldsomme hul i videoen øverst i artiklen.

"Amatørstadion"

Andreas Skov Olsen, der til daglig spiller i belgiske Club Brügge, var ikke den eneste dansker, der var en smule utilfreds med forholdene i Østrig.

På grund af et stort strømsvigt i byen blev kampen udsat i halvanden time, hvorfor der først blev fløjtet op til kamp klokken 22.15.

Et moderne stadion havde nok haft nødgeneratorer, der havde sat i gang, så kampen ikke skulle udskydes så længe. Det var ikke tilfældet, og Pierre-Emile Højbjerg gav efter kampen stadionet tommel ned.

- Det med kampstarten og det, der foregik inden kampen, gjorde, at systemet blev lidt tungt. Jeg ved ikke, hvad der sker på det her amatørstadion eller hvad fanden. Men okay.

Forstyrrede det jer?

- Det gør det da. Det gør det da. Det ville være forkert at sige, at man ikke planlægger sin dag efter kampstart. Man planlægger sin rytme efter det. Det betyder ikke, at man ikke skal være omstillingsparat, for det er jo ens for alle. Så der er jo ikke forskel på Danmark og Østrig.

- Men det knækker rytmen lidt, men det er, hvad det er, siger Højbjerg til TV 2 SPORT.

Trods et par utilfredse danskere var der god stemning i landsholdslejren efter kampen.

2-1-sejren sender nemlig Danmark til tops i Nations League-gruppen, hvor Frankrig mandag aften skuffede igen:

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1430163+39
2421134-17
341125504
4402235-22