Ét ord går igen, når Mæhle beskriver den vigtigste læring fra sin opvækst

Gæstfrihed har betydet meget for Joakim Mæhle siden opvæksten i Østervrå - et sted, han nyder at være som kontrast til en hverdag med et stort pres.

Østerbro og Østervrå.

To områder, hvor Joakim Mæhle har fantastiske minder fra, men på hver sin måde.

I Parken på Østerbro har han fået sit helt store landsholdsgennembrud foran tusindvis af mennesker, der blandt andet har givet ham kælenavnet PrinsgeMæhlen.

I Østervrå er han selv på kælenavn med mange. Her er den 25-årige landsholdsspiller nemlig vokset op og har fået sin opdragelse både på og udenfor fodboldbanen.

Ifølge hovedpersonen selv har hans opvækst i den lille by været med til at forme ham som menneske og fodboldspiller - og særligt én ting har været væsentlig i den forbindelse.

- At være gæstfri blandt andet. Alle mine barndomsvenner er fra Østervrå, og når vi spillede fodbold eller et eller andet og skulle sove hjemme ved nogen, og hvis mine kammerater havde brug for noget, så kom de altid på min adresse hos mine forældre.

- Det har jeg virkelig taget med. At kunne hjælpe, hvor der er behov for det, at kunne omfavne, åbne sine arme for folk og være meget gæstfri og åbne huset for dem, der måske har lidt mere brug for det, siger Joakim Mæhle til TV 2 SPORT.

- Kontrasten er rigtig god for mig

I 2017 forlod Joakim Mæhle de trygge rammer i Danmark, da han rykkede direkte fra Østervrå til Genk.

- Det er selvfølgelig noget andet, men det er også noget af det, der har været med til at udvikle mig - det med at komme ud et andet sted og skulle udvikle sig i et andet samfund i en anden kultur, fortæller landsholdsspilleren.

Efterfølgende er han flyttet til Bergamo i Italien, da han siden januar 2021 har spillet for Atalanta.

Indtil videre er det blevet til 60 kampe i den italienske klub med tre mål og fire assists til følge.

Selvom han ikke oplever samme status som i Danmark, bliver han stadig lagt mærke til i den norditalienske by.

Det er også en af flere grunde til, at Østervrå spiller en særlig rolle for ham.

- Bergamo er en sindssyg lækker, stor og flot by, men der er også meget opmærksomhed og pres på fra folk ude omkring. Så jeg nyder virkelig at komme hjem til de helt stille, rolige og trygge rammer.

- Kontrasten er rigtig god for mig, tror jeg - at det ene sted er der rigtig, rigtig meget pres på, og når jeg så er hjemme, kan jeg tage det helt stille og roligt, forklarer Joakim Mæhle.

Lige for tiden er Joakim Mæhle dog hverken i Bergamo, Østervrå eller på Østerbro.

Han og landsholdskollegerne er nemlig samlet i Helsingør inden fredagens Nations League-kamp mod Kroatien - en kamp, du kan se på TV 2 og TV 2 Play klokken 20.45.