Nations League

Danmark tæt på gruppesejr med ny pragtkamp

Fortet i Parken blev generobret, da Danmark med storspil sikrede sig tre point i Nations League-kampen mod Østrig.

Fire kampe spillet og en foreløbig førsteplads i Nations League-gruppen.

Det er de iskolde fakta for det danske landshold efter en sejr på 2-0 over Østrig.

Danmark vs. Østrig
2-0
FT
  1. 21' MålJonas Wind
  2. 37' MålAndreas Skov Olsen

På banen gik ellers et dansk landshold uden Christian Eriksen og flere af de øvrige profiler og med et par sjældne gæster i startopstillingen i form af Nicolai Boilesen og Jonas Wind.

Men hvad betyder det, når en af de to gæster med to brillante aktioner og en titel som man of the match kunne sende et fyldt Parken i ekstase?

Strømmen manglede i den første kamp mod Østrig. Det gjorde den langt fra i mandagens kamp. Stemningen var elektrisk hos de 35.230 tilskuere, og spillerne kvitterede for det.

Stor rotation i truppen

Landstræner Kasper Hjulmand havde allerede inden opgøret varslet, at posen med spillere skulle rystes inden den fjerde kamp på blot 11 dage.

Og det blev den så sandelig også.

Både Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg og Christian Nørgaard havde inden opgøret forladt landsholdslejren med skader, mens Thomas Delaney var løbet tør for kræfter.

Derfor var der fire nye spillere med i startopstillingen i forhold til den seneste kamp mod Kroatien.

Samme problematik kunne man se hos Østrig, der var uden holdets utvivlsomt største stjerne, Real Madrids David Alaba, samt flere af de øvrige profiler fra start.

Spillede i kvindelandsholdets trøje

En af de spillere, der havde fået genvalg i startopstillingen, var Andreas Cornelius, der ligesom de øvrige danske spillere var iklædt kvindelandsholdets trøje for at gøre opmærksom på de kvindelige kollegaer og deres forestående EM.

Den 29-årige angriber havde endnu en gang taget den helt gode fysik med, og efter bare fem minutter gav det pote.

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1430163+39
2421134-17
341125504
4402235-22

Cornelius blev fundet i feltet, og i vanlig stil steg han til vejrs og headede bolden mod mål. Få centimeter lavere, så havde den været der.

Chancen blev den første af flere advarsler til Østrig om et sultent dansk landshold, der med en anden Andreas – Skov Olsen – i vældigt spillehumør ville bevise sig. Nederlaget til Kroatien skulle revancheres. De ville tilbage. Og det kom de: 15 minutter senere.

En lang pasning blev spillet frem til Jonas Wind, der elegant snittede bolden videre med hovedet til Joakim Mæhle.

Den danske hurtigløber tog et træk til baglinjen, spillede bolden skråt tilbage og serverede den på et rød-hvidt fad til Jonas Wind.

Den tidligere FCK’er satte en sikker inderside på og sparkede Danmark på 1-0.

Wind i hopla

Østrigerne svarede igen med en håndfuld gode muligheder, men skarpheden manglede.

En skarphed, der måske var blevet stjålet af den danske offensiv, der kun skulle bruge et kvarter på at fordoble føringen.

Og igen var Jonas Wind på spil. Hans tidligere hjemmebane behagede ham tydeligvis.

Wind modtog en bold centralt i banen og spillede den bredt videre til Skov Olsen, der med en følt inderside lagde bolden forbi Heinz Lindner i det østrigske mål. 2-0. Godkendt første halvleg.

”Skyyyyyd”

Fra anden halvlegs start gik den helt store rokade i gang.

Østrigerne skiftede tre spillere og Danmark to. Ud gik Skov Olsen for Philip Billing samt Andreas Cornelius for Martin Braithwaite. Sidstnævntes bytte resulterede i mumlen på tribunen og et par spredte ”nej”-råb.

Et råb, der blev erstattet af et øredøvende ”skyyyd” fem minutter senere, da Jens Stryger-Larsen, helten fra det omvendte opgør, erstattede en træt og småskadet Joakim Mæhle.

Stryger kunne simpelthen ikke have bolden ét eneste sted på banen uden at blive opfordret til at trykke kanonen af. En rolle, han dog overlod til Jonas Wind, der også i anden halvleg var farligste dansker.

Dagens største brøl

Farlighed var dog ikke ligefrem nøgleordet kort efter pausen. Det danske pres var mindre intenst, og Østrig havde heller ikke meget at skyde med, selvom profilen Marko Arnautovic kom på græs.

Det største jubelbrøl kom efter 76 minutter, da Christian Eriksen gjorde sin entré til fordel for Brentford-kollegaen Mathias Jensen, der også havde leveret en flot kamp. Sikke en velkomst til Danmarks nummer 10.

Eriksens ankomst gav fornyet energi på midtbanen og sikkerhed i spillet. Det sidste kvarter sad Danmark tungt på spillet igen, og offensivt begyndte det igen at spille.

Braithwaite, Billing og Wind kom alle sammen til fine muligheder, men størst blev muligheden, da selvsamme Eriksen bragede bolden på stolpen fra kanten af feltet. Høj teknisk klasse fra Eriksens højrefod.

Kort efter sin indskiftning var Christian Eriksen allerede til at få øje på. Video: TV 2 SPORT

Trods et par halve chancer fra de østrigske gæster til sidst holdt Danmark stand, mens det sædvanlige "4-4-4-4-0" blev skrålet mellem hver slurk af ølkrusene.

4-0 blev det ikke, men en pragtpræstation fra Jonas Wind og de øvrige 'sjældne gæster' sikrede et stort dansk resultat.

Til september skal Danmark igen i aktion i Nations League, og her kan de med en sejr over Kroatien sikre gruppesejren, der giver adgang til Final 4. Derudover er de sikret overlevelse i Liga A.