Nations League

Eriksen udviser symptomer på overbelastning

Kasper Hjulmand varsler, at han vil gøre brug af alle de udskiftningsmuligheder, han har til rådighed i kampen mod Østrig.

Christian Eriksen har haft meget på sin tallerken de seneste 11 dage.

Tre kampe med fuld spilletid er, hvad han har bidraget med i Danmarks kampe mod Frankrig, Østrig og Kroatien i Nations League.

Det har sat sine spor på den 30-årige midtbanespillers krop, og derfor bliver det heller ikke til fuld tid, når de mandag aften igen står over for østrigerne.

- Christian har overbelastningssymptomer, og vi ved ikke, hvor meget der er i ham. Måske ikke særlig meget, siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT inden kampen i Parken.

I alt har Kasper Hjulmand foretaget fire ændringer i startopstillingen i forhold til fredagens kamp mod Kroatien.

Udover Eriksen må også Mikkel Damsgaard og Daniel Wass tage plads på bænken, mens Thomas Delaney er ude af truppen med en skade. I startopstillingen er der i stedet fundet plads til Nicolai Boilesen, Mathias Jensen, Rasmus Nissen Kristensen og Jonas Wind.

Vil bruge alle udskiftninger

Allerede på søndagens pressemøde kunne Kasper Hjulmand fortælle, at en stor del af de danske spillere er hård ramt på ressourcerne efter et særdeles tætpresset kampprogram. Derfor vil landstræneren også skifte så meget ud, som reglerne tillader det i kampen mod Østrig.

- Vi kommer til at bringe spillere ind i 2. halvleg. Det er helt sikkert. Vi kommer til at bruge fem udskiftninger, og vi håber på, at vi kommer ind med en enorm power dér, siger Hjulmand.

Én af de spillere, der kan gøre sig forhåbninger om spilletid, er Philip Billing. Han har endnu ikke fået minutter i benene under denne Nations League-kampagne.

- Det er et meget godt bud, at der kan komme spilletid. Vi vil gerne have bragt Philip i spil, det er der ingen tvivl om, og måske kommer det også i aften, lyder det fra landstræneren.

Kampen mod Østrig er den sidste inden sommerferien. I september venter de to afsluttende kampe i Nations League-gruppen.

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1641186+213
2640295+412
3612357-25
46114610-44