Nations League

Hjulmand udvælger startopstilling på sjælden baggrund

Det er to slidte landshold, der mødes i Parken mandag aften.

Se Danmark-Østrig på TV 2 med optakt fra klokken 20.00.

De er ved at være godt trætte i landsholdslejren, hvor det bittersøde bolsje, som vi kender som Nations League, er ved at være opløst.

Landets bedste er dog nødt til lige at snøre støvlerne en sidste gang mandag aften, inden sæsonen er slut. I hvert fald dem, der stadig har nok i tanken, fortæller landstræner Kasper Hjulmand.

- Meget af det kommer til at handle om at sætte et hold sammen, hvor vi skal se, om vi kan findes seks, der kan spille 90 minutter.

- Det er meget sjældent som træner, at det er sådan, man kigger på sin trup og siger: "Nu skal vi have fordelt tingene efter energi". Det er det den her gang, siger Hjulmand til TV 2 SPORT.

I forlængelse af klubsæsonen, der for nogle af spillerne løb op i 40-50 kampe, stemplede landsholdet ind i Helsingør i begyndelsen af juni. Kampen mod Østrig mandag aften er det fjerde og sidste Nations League-opgør på ti dage.

- Trænerne bliver grå i håret

Søndag oplyste landstræneren, at både Thomas Delaney og Yussuf Poulsen er sendt på sommerferie. Delaney er løbet tør for kræfter, mens Poulsen er blevet skadet.

Før Kroatien-kampen lørdag røg Christian Nørgaard og Kasper Dolberg også på tidlig ferie med skader. Så må landstræneren ellers fordele resten af brikkerne i sæsonens sidste kamp.

- Det er lidt et puslespil af, hvordan vi tror, vi kan komme igennem kampen med 11 mand på banen som det første. Og så er det næste at se, om vi kan få de brikker til at passe sammen i en type spil, vi kan genkende.

- Det er det samme for Ralf Rangnick (Østrigs landstræner, red.). Det er det for alle trænere i Nations League i øjeblikket. Du hører det i samtlige interviews. Trænerne bliver grå i håret, og det er en enormt svær opgave, vi er blevet stillet, siger Kasper Hjulmand.

Slut med at tale om det

TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun vurderer, at det bliver sværest at lægge puslespillet på midtbanen.

- Jeg så landskampen mod Kroatien, og der kunne jeg godt se med egne øjne, at specielt trioen på den centrale midtbane (Christian Eriksen, Thomas Delaney og Pierre-Emile Højbjerg, red.), som har spillet rigtig meget, ikke har så mange ressourcer tilbage.

- Lige præcis Eriksen og Højbjerg er nok nødt til at finde de ressourcer frem alligevel.

Og så lige en pointe mere fra Bruun, hvad angår træthed:

- En personlig betragtning herfra skulle måske også være, at vi heller ikke behøver at italesætte den her træthed mere. Det er fair at være træt og slidt, men vi skal også huske, at modstanderne er igennem præcis det samme program, siger Morten Bruun.

Kampen mellem Danmark og Østrig bliver en direkte kamp om førstepladsen i gruppen inden de sidste to opgør i september.

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1641186+213
2640295+412
3612357-25
46114610-44