Nations League

Svenske profiler raser mod nordmand

En flabet norsk landsholdsspiller, en lille håndfuld bitre svenskere og langrendslegenden Petter Northug. Så har du opskriften på kontroverser.

Leo Skiri Østigård kunne tilsyneladende bare ikke lade være.

I forbindelse med holdkammeraten Erling Haalands 2-0-scoring mod Sverige søndag aften gestikulerede han drillende ud til de svenske udebanefans.

- Det er en lille hyldest til Northug, forklarede Østigård efterfølgende til Aftonbladet med reference til den norske langrendslegende Petter Northug. På samme måde pegede Petter Northug næse ad sin svenske konkurrent Calle Halfvarsson i en konkurrence i 2011.

Norge vandt søndagens lokalderby med 3-2 og har således slået Sverige to gange på en uge.

- Selvfølgelig er jeg ung, men jeg elsker at slå svenskerne. Når de har været lidt skarpe mod os, fortjener de at få lidt igen, siger den 22-årige forsvarsspiller.

Se hændelsen i videoen øverst i artiklen.

Svenskere: Umodent, barnligt, provokerende

Østigårds handling er ikke gået svenskernes... næse... forbi, og efter kampen langede flere af spillerne ud efter den norske forsvarer. Blandt andre Emil Krafth:

- Jeg synes, det er utrolig umodent. Jeg forstår ikke, hvorfor han gør det. Det er bare for at provokere. Det er barnligt.

Heller ikke Emil Forsberg er synderligt imponeret:

- Jeg ved ikke, hvem han er. Det er kedeligt. Hvis det var rettet mod de svenske fans, var der ingen grund til det. Men det er, som det er. De vandt og er glade, siger han til NRK.

- Han skal slappe af. Han har ikke vundet så meget mod Sverige tidligere, så han er glad for de chancer, han får, siger Viktor Gyökeres, der er tidligere klubkammerat med nordmanden.

Petter Northug leger med

Petter Northug var til stede på Ullevaal Stadion søndag aften.

Han fangede såmænd også Østigårds hyldest og har taget den skridtet videre på Twitter.

- Carl Gustav (Sveriges konge, red.), passer det med frokost i morgen? Jeg tager Leo Skiri Østigård og Erling Haaland med, skriver spasmageren, der i løbet af sin karriere opbyggede en solid rivalisering med svenske skisportsfans.

Norge fører Nations League-gruppen med ti point, mens Sverige er nummer tre med tre point. Mellem dem ligger Serbien med syv point.