VM fodbold

- Australien er havnet i ”dødens gruppe” med Danmark

Australiens VM-modstandere hedder Frankrig, Danmark og Tunesien. Og det kunne ikke have været meget værre, skriver australske medier.

Der er ikke noget at sige til, at den australske landstræner Graham Arnold var stolt af sine spillere mandag aften.

Her sikrede de nemlig en billet til femte VM-slutrunde i træk. Det skete med en sejr over Peru efter en straffesparkskonkurrence i playoff-kampen.

Dermed ender Australien i VM-gruppe med Frankrig, Danmark og Tunesien. Og det er ikke ligefrem noget, der frembringer de største forhåbninger i australske medier.

- Sejren over Peru betyder, at Australien ender i gruppe D ved VM. Og det er sikkert at sige, at Socceroos (det australske landshold, red.) kommer til at arbejde hårdt i den såkaldte "dødens gruppe," hvor de slutter sig til Frankrig, Danmark og Tunesien, skriver news.com.au, der har denne overskrift:

- Frankrig er ikke på det samme niveau, som de var i 2018, men de er stadig nummer tre i verden og bliver svære at slå. Mange eksperter spår, at Danmark, der er nummer 11 i verden, kommer langt i turneringen, imens Tunesien også bliver en svær modstander.

- Australiens hold er blevet dårligere

Australien var også i gruppe med Frankrig og Danmark i 2018, imens de også var i dødens gruppe ved VM i 2014, hvor de mødte Spanien, Chile og Holland.

Det australske landshold sluttede sidst i VM-gruppen i 2018. Og det er absolut ikke et australsk mandskab, der er blevet styrket siden, beskriver den australske udgave af The Guardian.

- Australien skal møde Danmark, der er nummer 11 i verden, og for nyligt har været i semifinalen ved EM, og de vil sammen med Frankrig være favoritter til at tage de to pladser, der sikrer avancement til knockout-kampene, skriver The Guardian.

- Tunesien er nummer 35 i verden, imens Australien er nummer 42. Gruppen var næsten identisk i 2018, hvor Socceroos tabte 2-1 til Frankrig og fik en solid uafgjort mod Danmark. Men på papiret er australiernes trup utvivlsomt dårligere inden dette VM.

Eriksen er Danmarks talisman

Australien har ikke vundet en VM-kamp siden 2010, og de er ikke kommet videre fra gruppespillet siden 2006, hvor de tabte Italien i 1/8-finalen.

Det australske medie The Age tvivler på, at deres landshold kan gøre meget mod Danmark – og fremhæver Christian Eriksen som Danmarks nøglespiller.

- Rangeret som nummer 11 i verden er Danmark favoritter til at gå videre til 1/8-finalen sammen med Frankrig fra denne gruppe. Talismanen Christian Eriksen er en af turneringens mest spændende historier, efter han er kommet tilbage fra et hjertestop under EM, skriver The Age.

Danmarks kampprogram til VM

  • 22. november: Danmark - Tunesien
  • 26. november: Frankrig -Danmark
  • 30. november: Danmark - Australien

VM i Qatar bliver spillet fra 21. november til 18. december.

Du kan se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.