Nations League

Braithwaite er ”sindssygt taknemmelig” for Hjulmands tillid

Den danske Barcelona-spiller sender lovprisende ord afsted mod den danske landstræner, der har givet Braithwaite stor tillid.

  • Spilleminutter for Barcelona i år: 25
  • Spilleminutter for landsholdet i år: 133

Tallene viser et meget godt billede af Martin Braithwaits fodboldår i 2022. Det har været svingende, må man sige. Angriberen har kæmpet med skader og manglende spilletid i den spanske storklub, imens han er kommet i aktion i alle fire Nations League-kampe i juni.

Tilliden fra Kasper Hjulmand glæder Martin Braithwaite, der føler, at han har bevist sit værd.

- Jeg har jo spillet mere i de her fire kampe, end jeg har gjort i hele sæsonen dernede (i Barcelona, red.). Det har været fantastisk, og jeg er rigtig glad for den tillid, som Kasper har givet mig, siger Braithwaite til TV 2 SPORT.

- Jeg vidste godt, at jeg ikke kunne regne med at komme ind og starte alle kampe, men jeg vidste, at i træningerne og i de minutter, jeg fik, blev jeg nødt til at overbevise Hjulmand om, at jeg var skarp. Jeg føler, jeg har bevist, at jeg er skarp. At jeg er mig selv, og at jeg er kommet mig over min skade.

Jeg er sindssygt glad, jeg er sindssygt taknemmelig for den tillid, jeg har fået

Martin Braithwaite

- Det har været fantastisk at vende tilbage

Martin Braithwaite fik en suveræn start på LaLiga-sæsonen i 2021, hvor han scorede to mål i åbningskampen. Men efter tre kampe blev han ramt af en slem skade.

Den holdt ham ude i 26 kampe, inden han gjorde comeback i starten af januar i år. Herefter blev det dog kun til to indhop for Barca med 25 minutter til følge.

Dog mener Braithwaite ikke, at det har været svært at komme tilbage på landsholdet og få mere spilletid.

- Jeg synes, det er gået fint. Selvfølgelig vil du gerne score som offensivspiller, men det har været rigtig godt. Vi var vundet kampene, og jeg synes, det er gået rigtig godt.

- Jeg er sindssygt glad, jeg er sindssygt taknemmelig for den tillid, jeg har fået. Både fra Kasper og for støtten fra alle i Parken. Det har været fantastisk for mig at vende tilbage, efter jeg ikke har været her siden EM. Jeg er bare stolt over at være tilbage og kunne hjælpe holdet igen, siger Braithwaite.

Med de få spilleminutter i Barcelona kunne man måske tænke, at Martin Braithwaite ville søge nye græsgange her i sommerens transfervindue. Han har dog tidligere udtalt, at det ikke er noget, han tænker på.