VM fodbold

Disse danskere er sikre på en VM-plads

Nations League kan noget på egen hånd. Men selvfølgelig handlede de fire kampe her i juni måned mest om at gøre et godt indtryk på landstræneren.

Det er klasse at føre sin pulje i Nations League, når de to VM-finalister fra 2018 er blandt modstanderne.

Men lad os nu bare blive enige om, at de fire kampe her i juni for mange af spillerne handlede om at anbefale sig til VM i Qatar. Der resterer blot to landskampe, før Kasper Hjulmand skal udvælge sine 23 spillere. VM-truppen tager form. Der er ikke mange billetter tilbage.

Hermed min gennemgang af Hjulmands muligheder på bagkant af kampene mod Frankrig, Kroatien og to gange Østrig.

Målmand

Kasper Schmeichel er sikker. Hvis Frederik Rønnow får spilletid i efteråret, ligner han andetvalget. OG så står kampen om den tredje plads mellem Daniel Iversen og Peter Vindahl.

Forsvar

Andreas Christensen, Joachim Andersen, Rasmus Kristensen og Joakim Mæhle er sikre. Det samme er Daniel Wass og Jens Stryger Larsen, hvis de får spilletid på deres klubhold til efteråret - og selvfølgelig anfører Simon Kjær, hvis han bliver klar. Victor Nelsson må stå stærkt, mens Jannik Vestergaard vel får den sidste plads. Jeg vil vurdere, at Danmark skal bruge otte forsvarsspillere.

Hvis der skal bruges en ekstra, ser det ud til, at Nicolai Boilesen er mere inde i varmen end Andreas Maxsø.

Midtbane

Her skal Danmark bruge seks spillere. Christian Eriksen, Thomas Delaney, Pierre-Emile Højbjerg og Christian Nørgaard er sikre. Det samme er vel Mathias Jensen, for landstræneren kan godt lide ham. Desuden anbefalede den dygtige tekniker sig i kamp to mod Østrig efter at have leveret en svag kamp i kamp 1.

Så er der faktisk kun én plads tilbage at kæmpe om, og den er nok oppe i luften. Philip Billing kan gøre meget for sine muligheder med en god indsats i Premier League, men ellers er der ikke mange kandidater. Morten Hjulmand fra Lecce må have fået blod på tanden efter udtagelsen til truppen mod Østrig i Parken. Morten Frendrup fra Genoa kunne være et wildcard.

Angreb

Det er her, der er mest usikkerhed om pladserne.

Jeg vil antage, at Kasper Hjulmand skal bruge seks spillere til de forreste positioner. Flere får han ikke plads til. Som det ser ud nu, er Andreas Skov Olsen vel sagtens det sikreste kort. Den gennembrudsstærke kantspiller har noget, de andre ikke har, og han viste sig flot frem i kampene i Nations League.

Det samme gjorde Andreas Cornelius med sit episke indhop mod Frankrig og Jonas Wind med sin komplette kamp mod Østrig. Her viste den boldfaste forward hele sit repertoire. Hjulmand-favoritten Mikkel Damsgaard kommer også med. Ganske vist er han stadig langt fra EM-formen, og hans aftryk på de overståede junikampe var sparsomme, men alligevel. Hans potentiale er enormt.

Så er der faktisk kun to pladser tilbage, og dem skal de tre EM-helte Kasper Dolberg, Yussuf Poulsen og Martin Braithwaite slås om. Sammen med Jesper Lindstrøm. Det kan blive delikat. Hvis Dolberg får en god start på sæsonen på sit klubhold, så kommer han med. Han er og bliver landsholdets mest komplette forward.

Men for både ham, Yussuf Poulsen og Martin Braithwaite gælder, at de ikke styrkede deres kandidatur i de netop afviklede fire kampe. Yussuf Poulsen da slet ikke. Han faldt igennem mod Østrig i Wien og blev skadet mod Kroatien. Martin Braithwaite gjorde det lidt bedre uden at overbevise om, at han er en spiller, der ikke kan undværes.

Mens Jesper Lindstrøm ikke kunne være med pga. en skade. Lindstrøm har leveret en udmærket debutsæson i Bundesligaen, men er det nok? Hidtil har han også kun spillet en enkelt god A-landskamp på sit CV. Måske kommer VM-slutrunden 2022 for tidligt, Endelig kunne Marcus Ingvartsen fra Mainz 05 måske komme med på et wildcard.