Nations League

Eriksen prøvede noget, han ikke havde prøvet i "rigtig, rigtig mange år"

Til stående ovationer blev Christian Eriksen skiftet ind, da der manglede et kvarter af mandagens kamp mod Østrig.

Christian Eriksen har i efterhånden mange år været en fast bestanddel på det danske landshold.

Han har været fast mand i startopstillingen i mere end et årti, og derfor var det da også noget uvant at se ham indtage en plads på bænken, da Danmark mandag aften gik på banen til Nations League-kampen mod Østrig.

For det sker stort set aldrig, når Parken lægger græs til en dansk landshold.

- Det var lidt specielt at sidde på bænken i Parken. Det er mange, mange år siden, jeg sidst har prøvet det, siger Christian Eriksen til TV 2 SPORT.

Han har helt ret, den danske midtbanestjerne. Vi skal tilbage til - og hold nu fast - til 12. oktober 2010 for at finde det seneste eksempel på en dansk landskamp i Parken, hvor Christian Eriksen startede kampen på bænken.

Det var i en kamp mod Cypern i EM-kvalifikationen, hvor han efter 65 minutter erstattede Michael Krohn Dehli.

Klog beslutning at starte på bænken

Christian Eriksen er flere gange startet på bænken i en dansk hjemmekamp siden, men fælles for samtlige tilfælde er, at det ikke har været i Parken. Det har været til kampe, hvor nationalmandskabet har spillet på andre stadioner rundt om i landet.

Kasper Hjulmand forklarede inden kampen, at Christian Eriksen blev sparet, fordi han var begyndt at vise tegn på overbelastning.

Kort efter sin indskiftning var Christian Eriksen allerede til at få øje på. Video: TV 2 SPORT

Derfor var den 30-årige dansker da også enig i, at det var "en klog og fair beslutning" at holde ham på bænken i de første 76 minutter.

- Jeg kunne nok godt have spillet i dag, men jeg tror, at den bedste løsning var at vente, til der var lidt mere overskud inde på banen og for mit eget vedkommende at komme lidt senere ind i kampen. Det var en god beslutning af Hjulmand, siger Christian Eriksen.

"Det er altid specielt"

Selvom kampen med en 2-0-føring var tæt på at være afgjort, da den snart kontraktfrie midtbanespiller kom på banen, blev der ikke sparet på klapsalverne fra publikum.

- Det er altid lige specielt hver gang, og det giver altid en dejlig følelse, når man bliver taget godt imod. Jeg tror, at samtlige spillere har det sådan herinde i Parken. Med den modtagelse, vi får i øjeblikket fra de fans, der møder op og virkelig støtter os, er det virkelig en fornøjelse at spille herinde, siger Eriksen.

Nu glæder Christian Eriksen sig til at komme hjem og holde ferie, hvor han også skal have styr på sin fremtid, da kontrakten med Brentford udløber den sidste dag i indeværende måned.

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1641186+213
2640295+412
3612357-25
46114610-44