Fodbold

Jon Dahl bliver træner i engelsk traditionsklub

Efter et halvt års tid uden trænerjob går turen til engelsk fodbold.

Jon Dahl Tomasson skal fremover være cheftræner i Blackburn Rovers.

Danskeren overtager tøjlerne i den engelske traditionsklub med det samme på en treårig kontrakt. Det oplyser klubben på sin hjemmeside med teksten "Velkommen, Jon Dahl Tomasson!".

- Det har været en lang proces, men vi er meget glade for at have sikret os så ung og ambitiøs træner som Jon, siger Steve Waggott, der er direktør i klubben.

Remy Reijnierse bliver desuden ny assistent under danskeren, der glæder sig til udfordringen.

- Jeg er meget stolt og spændt på at overtage jobbet som cheftræner i Blackburn Rovers. Det er en klub med mange traditioner og også ambitioner, siger Jon Dahl.

Jon Dahl stoppede efter eget ønske som træner i Malmø FF i december 2021, hvor han kan se tilbage på to ligatitler og en Champions League-gruppespil siden ankomsten i 2020.

Forinden var han assistenttræner på det danske herrelandshold efter en håndfuld år i forskellige trænerjobs i Holland.

Traditionsklub

Blackburn Rovers huserer i den næstbedste engelske række, The Championship, hvor klubben blev nummer otte i den forgangne sæson.

Rovers rykkede ud af Premier League i 2012, og har med undtagelse af en enkelt sæson i den tredje bedste række i 2017/18 spillet i The Championship siden.

Der er tale om en rigtig traditionsklub i engelsk forstand. Blackburn Rovers blev grundlagt i 1875 og hører hjemme på Ewood Park, der stod færdig i 1890.

Klubben vandt senest Premier League i 1995, men ud af i alt tre ligatitler, seks FA Cups og en Liga Cup ligger de fleste langt, langt tilbage.