VM fodbold

Kjær bør frygte for sin startplads, mener ekspert

Joachim Andersen er glad for sine præstationer under Nations League.

Fire Nations League-kampe er veloverstået for Danmark og ikke mindst Joachim Andersen.

Forsvarsspilleren har vist sig flot frem, og landstræner Kasper Hjulmand har kvitteret med en startplads i samtlige kampe.

Pladsen i startopstillingen skal formentlig ses i lyset af, at anfører Simon Kjær er ude med en knæskade. Men ikke desto mindre bør Kjær efterhånden se sig over skulderen.

- Joachim Andersen er bundsolid. Simon Kjær skal til at passe på. I AC Milan er han ved at tabe sin stamplads til Fikayo Tomori og Pierre Kalulu, som overtog midterforsvaret, da danskeren blev skadet. Det kan også ske på landsholdet. Vi ved ikke, hvilken forfatning Simon Kjær kommer tilbage i, siger Mads Junker, der er fodboldekspert på TV 2 SPORT.

Den blonde AC Milan-spiller har været skadet siden begyndelsen af december, hvor han blev opereret for en ledbåndsskade.

Masser af ros

Det er specielt Joachim Andersens evne til at holde fejlene nede på et minimum, der imponerer Mads Junker.

- Han har været SÅ stærk i de her kampe. Han har nærmest kun lavet én fejl – det var den meget voldsomme tackling (mod Kroatien, red.). Ellers har han stort set ikke sat en fod forkert. Som Richard Møller sagde i sin tid: ”Du skal ikke lade nogen danse med din kone, for så kan der komme en og tage din plads”. Det kan også ske her, siger Junker.

Den danske forsvarsspiller gik hårdt til Andrej Kramaric i nederlaget til Kroatien. Video: Jonas Kjærsgaard

Han blev bakket op af Brian Laudrup, da emnet blev diskuteret i TV 2 SPORTs studie efter sejren over Østrig mandag aften.

- Der er én, der slår mig som en spiller, der helt sikkert vil føle sig som en kæmpe vinder under Nations League. Han har spillet alle fire kampe, og det er Joachim Andersen. Vi snakker om en spiller, der griber chancen, når han får den. Det har været uanset, om vi har spillet med to eller tre i det centrale forsvar.

- Vi ved, at Simon Kjær formentlig bliver klar til VM, men vi ved ikke, hvilken forfatning han kommer til at være i. Her har vi i hvert fald en spiller, der er fuldstændig klar til at gå ind og overtage, lyder det fra den tidligere landsholdsspiller.

- Jeg er godt tilfreds

Selv ser Joachin Andersen tilbage på en landsholdsperiode, som har mere end levet op til forventningerne.

- Det er selvfølgelig superdejligt at få så meget spilletid, og jeg synes, jeg har fået vist mig godt frem. Jeg har gjort nogle af de ting, jeg er god til, og det har været en fornøjelse med tre sejre og et lidt uheldigt nederlag. Jeg er godt tilfreds med mig selv og holdet.

Har du en fornemmelse af at være tættere på holdet, end du var før de her fire kampe?

- Ja, jeg har selvfølgelig en god følelse. Nu er Simon (Kjær, red.) skadet, så det er min chance for at vise mig frem og spille mig endnu tættere på holdet. Jeg prøver bare at gøre mit bedste i hvert eneste kamp, og når jeg er i klubben, prøver jeg at vise mig frem i verdens bedste liga, så det er en fornøjelse.

Simon Kjær er så småt på vej tilbage fra sin skade. Diagnosen lød på seks måneders pause, da han blev opereret i december.