Medie: Landsholdet fik flere muligheder efter Eriksens kollaps

Ifølge Weekendavisen fik Danmark flere muligheder end hidtil udmeldt efter Christian Eriksens kollaps ved EM.

Herrelandsholdet fik angiveligt fire muligheder at vælge mellem i forhold til det videre forløb af EM-kampen mod Finland efter Christian Eriksens hjertestop ved EM sidste år.

Hidtil har der fra Dansk Boldspil-Unions (DBU) side ellers primært været tale om to muligheder: Enten at spille kampen færdig lørdag 12. juni eller genoptages klokken 12 søndag.

Men ifølge Weekendavisen blev yderligere to muligheder fremlagt som muligheder af Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA). De var enten at spille søndag aften eller mandag.

DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, kalder over for Ekstra Bladet historien "langt ude i hampen" og "komplet latterlig". Han fastholder, at der kun var to muligheder.

- Jeg synes, det er så langt ude. Det er en billig omgang, siger Møller.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Weekendavisens journalist på historien, Asker Hedegaard Boye, der ikke ønsker at kommentere Peter Møllers ord.

Efter positive meldinger om Christian Eriksens tilstand tikkede ind fra hospitalet 12. juni var forløbet ifølge Weekendavisen lidt rodet.

I et rum tæt på dommerens omklædningsrum drøftede repræsentanter fra Danmark, Finland, UEFA og dommerteamet sagen. Men ikke alle var til stede hele tiden.

Finnernes eneste krav var en afvikling senest mandag eftermiddag, så der ville være mindst 48 timer til holdets næste gruppekamp mod Rusland.

"Der var adskillige muligheder"

Også UEFA lod det være op til Danmark at vælge mellem de fire muligheder. Forbundet bekræfter dog ikke direkte Weekendavisens oplysninger.

- Vi behandlede sagen med den største respekt for den følsomme situation. På bordet var adskillige muligheder, som blev præsenteret for holdene, skriver UEFA i en mail til avisen.

DBU og landstræner Kasper Hjulmand har flere gange nævnt et pres fra UEFA, og at holdet nok slet ikke skulle være sendt på banen igen lørdag aften.

Ifølge Weekendavisen var det dog Hjulmand, der ønskede at genoptage kampen, som Danmark tabte 0-1.

Frihedsbrevet fangede torsdag landstræneren til Folkemødet på Bornholm. Her afviser han blankt, at han traf beslutningen uden at informere spillerne om de andre muligheder.

- Nej, det er i hvert fald ikke rigtigt, siger Hjulmand og kalder over for mediet episoden for "et overstĂĄet kapitel".

Siden episoden i Parken blev der givet flere interviews af Hjulmand, landsholdsspillere og andre fra DBU, hvor de stillede sig kritiske over for UEFAs hĂĄndtering.

Unavngivne kilder i DBU og UEFA fortæller ifølge Weekendavisen dog, at DBU i månederne efter episoden gav UEFA en "uforbeholden undskyldning for forløbet efter kampen mod Finland".

Hverken landstræneren eller andre fra DBU har ønsket at kommentere på historien. Unionen anser sagen "som afsluttet", skriver den i en mail til avisen.