Vi vil vinde - bĂĄde i dag, i morgen og i fremtiden

Kenneth Heiner-Møller, der er trænerudviklingschef og leder af performance i DBU, skriver om unionens nye 'performance-enhed'.

Analyse, psykologi og fysisk træning. De elementer skal bruges til at nå målet om at vinde trofæer.

For som et lille land mod store nationer har vi brug for at være endnu klogere og bedre forberedt end modstanderne på banen. Og det gælder på alle vores landshold – fra U16 til U21 og Kvinde- og Herrelandsholdet.

Landsholdenes gode resultater er ikke kommet ud af det blĂĄ.

DBU-klummer pĂĄ TV 2 SPORT

En række forskellige personer fra Dansk Boldspil-Union og herrelandsholdet skriver løbende klummer til sport.tv2.dk.

DBU har ordet, sĂĄ indholdet bliver ikke redigeret fra TV 2 SPORTs side.

TV 2 SPORT har selvfølgelig sikret sig, at det ligger inden for lovens rammer og behandler indholdet journalistisk, hvis redaktionen finder det nødvendigt.

Hvis du har kommentarer til klummen, kan du skrive til sport@tv2.dk.

Det skyldes mange års hårdt og dedikeret arbejde for at skabe de samme rammer og måder at spille fodbold på. Derfor er det ikke en helt ny måde at spille fodbold på, hvis du skulle være så heldig at tage skridtet op til det næste landshold. Den såkaldte røde tråd.

"Vi vil vinde"

Men nu bygger vi ovenpå, eller rundt om landsholdene, med en ’perfomance-enhed’. Enheden skal øge sandsynligheden for, at vi vinder på banen. Vi arbejder ikke kun på at skabe store resultater lige nu og her, men også i fremtiden.

Enheden er ny, men er allerede i fuld gang ved landsholdenes samlinger. Og de nye ansigter i stabene, en fodboldpsykolog og perfomance-analytiker, har en klar mission sammen med de øvrige ansatte analytikere: At have fuld fokus på at lokalisere de områder, hvor præstationerne kan optimeres. Det gælder ikke kun for hver enkelt spiller, men for hele holdet.

Vi vil gerne stå med et trofæ ligesom i 1992, og som vi var tæt på at gøre i 2017 og 2021

For vi vil vinde – både i dag, i morgen og i fremtiden. Og det er jagten på de små marginaler, der kan gøre den store forskel. Det kræver også, at vi ikke kun løfter i toppen af fodboldkæden, men på tværs af hele fodboldens fødekæde.

Erfaringer skal deles

Den nye måde at optimere på skal både understøtte præstationerne på banen, udvikle dansk fodbold og de områder, som performance-enhedens ansatte er eksperter i, altid med udgangspunkt i spillet. Den erfaring og viden skal deles mellem alle landshold og til klubberne, og fodboldens sammenhængskraft bliver på den måde stærkere end nogensinde.

Det betyder også, at den nye viden, performance-enheden kommer med, og erfaringerne, de forlader samlingerne med, skal inddrages på træneruddannelserne, og at fodboldspillet dermed også kan blive løftet yderligere i klubberne.

Lige nu er performance-enheden etableret på U21- og de to A-landshold, men fremover er det også planen, at alle de øvrige danske landshold får ekstra ressourcer tilknyttet i form af en fysisk træner, analytiker og psykolog. Det vælger vi at gøre for at sikre, at vi vinder på banen. Både i dag, i morgen og mange år frem.

For vi vil gerne stå med et trofæ ligesom i 1992, og som vi var tæt på at gøre i 2017 og 2021.