Fodbold

Flået af landsholdet efter klubskifte

Maciej Rybus kommer ikke med til VM for Polen på grund af et klubskifte til russiske Spartak Moskva.

Den polske profil Meciej Rybus har fået vished på flere områder.

Først og fremmest ved han, at han i næste sæson skal spille fodbold i russiske Spartak Moskva.

Derudover ved han, at han ikke længere skal spille for det polske landshold. Det har den nylige underskrift med den russiske klub nemlig sat en stopper for.

- Træneren for det polske landshold, Czesław Michniewicz, har talt med Maciej Rybus, som for kort tid siden var i Polen, efter træningslejren med landsholdet sluttede i sidste uge.

- Træneren fortalte spilleren, at han som følge af sin nuværende klubsituation ikke vil blive udtaget til landsholdets træningslejr i september, og at han ikke vil være en del af det hold, der skal til VM i Qatar, når holdet udtages, skriver forbundet i en pressemeddelelse.

Rybus spillede også i Rusland, inden kontrakten med Spartak Moskva blev underskrevet.

Siden 2017 har han spillet i Lokomotiv Moskva, men fordi han ikke har valgt at gøre brug af FIFA's mulighed om at få suspenderet kontrakten i Rusland, er han altså røget i unåde på det polske landshold. Reglen blev lavet som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Venstrebacken står noteret for 66 landskampe med to mål til følge. Han fik debut i 2009 og var senest med i VM-kvalifikationen.