Fodbold

Giggs færdig som landstræner for Wales

Ryan Giggs blev ansat som landstræner i 2018, men siden 2020 har han været væk fra holdet. Nu har han officielt sagt farvel til jobbet.

Den tidligere Manchester United-stjerne Ryan Giggs stopper som landstræner for Wales.

Det bekræfter det walisiske fodboldforbund på sin hjemmeside mandag aften, efter at Ryan Giggs tidligere mandag meddelte sin afsked.

- Efter megen overvejelse trækker jeg mig fra min stilling som landstræner for Wales' herrelandshold med øjeblikkelig virkning, skriver Ryan Giggs i en meddelelse ifølge Reuters.

- Det har været en ære og et privilegium at styre mit land, men det er kun rigtigt, at Wales FA, trænerstaben og spillerne forbereder sig til VM med sikkerhed, afklaring og uden spekulationer omkring deres landstræner.

Ryan Giggs tiltrådte jobbet som walisisk landstræner i januar 2018. Siden november 2020 har Robert Page dog stået i spidsen for landsholdet, da Giggs tog orlov, efter at han først blev anholdt og siden tiltalt for kontrollerende adfærd og vold mod to kvinder - ekskæresten Kate Grewill og hendes lillesøster Emma Grewill.

Giggs har afvist anklagerne og nægter sig skyldig. Retssagen, der er flere måneder forsinket, er sat til at vare cirka to uger fra 8. august.

Robert Page, der tog over for Ryan Giggs i 2020, har netop ført Wales til landets første VM-slutrunde i 64 år efter en playoffsejr over Ukraine.

Efter VM-kvalifikationen var i hus, meddelte Robert Page, at han havde fået forlænget sin kontrakt med Wales til og med slutrunden i Qatar.