Fodbold

England freder landstræneren efter skuffelse

Det engelske fodboldforbund, FA, holder fast i, at Gareth Southgate er den rette mand til jobbet som engelsk landstræner.

Tingene kan gå hurtigt i fodbold. Det er situationen omkring den engelske landstræner Gareth Southgate et glimrende eksempel på.

Southgate blev ansat som landstræner i 2016, og i 2021 var han med til at sende England i landets første EM-finale. Den slags fører ros med sig, men de seneste uger har tonen omkring Southgate været en anden.

Flere fans og journalister har nemlig sat spørgsmålstegn ved Southgates rolle som landstræner efter den skuffende Nations League-kampagne og det historiske nederlag til Ungarn.

Et spørgsmålstegn, Det engelske fodboldforbund, FA, nu reagerer på.

- Baseret på al fakta på banen er han den mest succesrige England-træner, vi har haft i 55 år. Men folk ser ikke, den kultur han har skabt. Før Gareth var manager, var der ikke nogen stolthed over at bære den engelske trøje. Han har ændret det til ukendelighed, og det har jeg selv set, siger forkvinde i FA, Debbie Hewitt, ifølge BBC.

- Vi har tillid til Gareth af alle de grunde, jeg har beskrevet, og jeg tror, ​​det er det vigtigste. Og det er især vigtigt, når vi er på vej ind i den største turnering af alle (VM, red.).

Kane var skuffet over spørgsmål

Forbundet står ikke alene med deres holdning til Southgate. De er nemlig helt på linje med den engelske landsholdsanfører, Harry Kane.

Angrebsstjernen var en af de spillere, der fik spørgsmål om trænerens fremtid efter nederlaget til Ungarn. Og her meldte Kane klart ud om sin holdning til emnet.

- Det er et virkeligt skuffende spørgsmål at få. Lad os ikke glemme, hvor vi kom fra. Gareth har haft en nøglerolle i at transformere dette hold til at være et af de mest succesfulde, vi har haft i de seneste 50 år, sagde Kane til BBC.

- Jeg ved, at det er skuffende for vores fans. Det har været en skuffende samling, og en gang i mellem kommer der en overraskelse. Vi er nødt til at se på det store billede.

UEFA Nations League A Grp. 3

UEFA Nations League A Grp. 3
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1421173+47
2413085+36
3412157-25
4402216-52

England er kvalificeret til VM, der spilles i november. Her er de i gruppe med Iran, USA og Wales.