EM fodbold

Nadim er ligeglad med buhråb i Parken

Nadia Nadim blev fredag skiftet ind til sin landskamp nummer 100 for Danmark

Tilskuerne i Parken var delt i to, da indskiftningen kom efter godt en time.

Efter udtagelsen af Nadia Nadim til det danske EM-hold har der været stort fokus på hendes rolle som ambassadør for VM-slutrunden i Qatar, som hun er blevet voldsomt kritiseret for.

Så da Nadim løb på banen til landskampen mod Brasilien, var der både klapsalver og buhråb. Samme billede tegnede sig, når hun havde bolden i løbet af den halve time, hun fik på banen.

- Jeg er ligeglad. Jeg hørte faktisk ingenting. Jeg er i zonen og skulle spille min 100. kamp, og det var en fed følelse, sagde Nadia Nadim efter kampen til TV 2 SPORT.

Er det noget, der berører dig?

- Egentlig ikke, siger Nadia Nadim.

Forsvarede ambassadørrolle

Forudsætningen for, at Nadim overhovedet blev udtaget, var, at hun stillede sig frem og svarede på spørgsmål om ambassadørrollen.

Det gjorde hun således i landsholdslejren tidligere på ugen.

- Jeg er født i regionen. Jeg ved, hvordan forholdene er. Jeg ved også godt, hvordan kvinderne har det. VM og fodbold generelt er et kæmpe redskab og kan gøre en kæmpe forskel. Man kan bruge det til at uddanne folk, man kan bruge det til at ændre folks meninger. Det føler jeg også selv, at jeg har gjort med mit liv, sagde Nadim blandt andet om sin rolle.

Tilbage efter skade

Nadia Nadim vendte i starten af juni tilbage fra en alvorlig skade, som holdt hende ude i mere end otte måneder.

Selvom formen langtfra er i top, viste hun prøver på, hvorfor landstræner Lars Søndergaard kiggede hendes vej, da han udtog EM-truppen.

En fin detalje og en flot aflevering satte Danmarks sejrsmål til 2-1 op.

- Jeg sagde inden kampen, at jeg ikke helt er i topform endnu, men jeg sagde også, at jeg ikke skal være i topform for at være kampafgørende. Det var fedt, at jeg var med til at sætte mit præg, siger Nadim.

- Det var en stor oplevelse at spille i Parken foran så mange tilskuere. En fed kamp og en fed kulisse, og at jeg har mit jubilæum for kamp nummer 100, er helt fantastisk. Det er superfedt, og jeg er superstolt.

Danmarks kvindelandshold spillede for første gang nogensinde i Parken. 21.542 tilskuere var mødt op, og det var første gang, kvindelandsholdet spillede en kamp på dansk grund med et femcifret antal tilskuere på lægterne.

EM-slutrunden spilles fra 6.-31. juli og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.