EM fodbold

Pernille Harder fik kuldegysninger og næsten tårer i øjnene

Kvindelandsholdsspillerne fik en stor oplevelse, da de for første gang nogensinde spillede i Parken.

21,542 people helped make history when the women's national team entered the Park for the first time ever on Friday evening.

Never before have the women's national team had a five-figure number of spectators behind them on Danish soil, and they paid back with a 2-1 victory over Brazil in a test match before the European Championship finals in July.

Herunder kan du se, hvad spillerne sagde om oplevelsen i Parken.

Pernille Harder

Midtbanespiller, Chelsea

- Det var fedt. Sindssygt fedt. At kunne høre publikum hele tiden, og når vi var i gang med et angreb, blev man virkelig båret med af fansene. Det var en kæmpe oplevelse.

- Det (nationalsangen, red.) var en utrolig oplevelse. Jeg fik lidt gåsehud og næsten tårer i øjnene. Det er det, man har drømt om; at kunne stå i så fyldt et stadion. Nu har vi opnået det, og jeg håber, det sker mange gange i fremtiden.

- Det er også altid godt i Viborg. Der er altid rigtig, rigtig god stemning. Men selvfølgelig kan vi godt blive vant til det her.

Janni Thomsen

Midtbanespiller, Vålarenga

- Det føles fantastisk. Den her kulisse om kampen er det fedeste. Det får man vist ikke bedre.

- Danskerne gav os den fest, vi havde håbet på. At vi også scorer et mål til sidst og vinder, gør det hele, synes jeg.

Nadia Nadim

Angriber, Racing Louisville

- Det var en stor oplevelse at spille i Parken foran så mange tilskuere. En fed kamp og en fed kulisse, og at jeg har mit jubilæum for kamp nummer 100 er helt fantastisk. Det er superfedt, og jeg er superstolt.

Lars Søndergaard

National coach

- It was fantastic. We could already feel it on the way in. This is what we have heard from the gentlemen, that when you approach the Park, there are red and white jerseys and good spirits. I just have to say that the actual experience in the stadium before and during the game was magical. I can only say thank you for that. Fantastic.

Denmark will play the last EC test match on Wednesday, where they will face Norway.

The EC starts for the women's national team on July 8, where Germany awaits.