Fodbold

Rooney siger op efter nedrykning

Den hårdtprøvede klub Derby skal på trænerjagt, efter Wayne Rooney har forladt posten.

Den tidligere engelske landsholdsstjerne Wayne Rooney har sagt op som manager i Derby County.

Det skriver klubben, der under Rooneys ledelse er rykket ned i den tredjebedste engelske fodboldrække, på sin hjemmeside.

- Ledelsen er meget skuffede over, at Wayne har truffet den svære beslutning om at forlade klubben. Vi har i dag brugt noget tid på at overtale ham til at blive, men forstår hans argumenter, skriver klubben.

Klubben har været under administration siden september 2021, og det var blandt årsagerne til beslutningen.

Det fortæller Rooney selv.

- Min tid i klubben har været en følelsesmæssig rutsjebanetur, både som højdepunkter og lavpunkter, men jeg har nydt udfordringen, siger han.

- Jeg mener, klubben har brug for en manager med ny energi, og som ikke er påvirket af de hændelser, der har været de seneste 18 måneder.

Wayne Rooney spillede i sin aktive karriere i Everton, Manchester United og D.C. United, før han vendte hjem til England og netop Derby som spillende assistenttræner i 2020.

Siden blev han manager i klubben, der grundet det økonomiske rod fik fratrukket 21 point i den forgangne sæson, hvilket umuliggjorde at holde liv i tilværelsen i Championship. Flere gange er mulige ejerskifte gået i vasken.