Fodbold

Vi Fleggaard tysken i lysken: Her er Danmarks EM-sang

Fredag er den officielle EM-sang præsenteret. Lidt Til Lægterne står bag nummeret, hvor Stine Bramsen og landsholdsspillerne også bidrager.

Slutrunde er lig med slagsang, og nu er årets bud på et sommerhit ude.

’Vi (k)vinder EM’ lyder titlen på kvindelandsholdets officielle EM-sang, som Lidt Til Lægterne står bag.

De får vokal opbakning af både Stine Bramsen og landsholdsspillerne, der var med til at optage den officielle video på en træningslejr i Østrig.

- Der er en eller anden uforklarlig energi mellem dem – en aura og et helt specielt sammenhold, som man kun kan beundre, og som vi er pavestolte af at sætte lyd til sammen med dem, fortæller Martin Johannes Larsen i en pressemeddelelse.

Sammen med Mads Bo Iversen udgør han Lidt Til Lægterne, der blev enormt populær under herrernes EM i 2021, hvor de med smashhits som ’Bonsior Christian’, ’Simon Kjær, Han Kan Godt Li’ Calzonæ’, ’Du’ Ik’ Som De Andre Pierre!’ og ’Hey Ho For Hjulmandia’ bjergtog det meste af befolkningen. Med ’Vi (k)vinder EM’ har de allerede fået landsholdet med sig, inden sangen blev udgivet på diverse streamingtjenester fredag morgen.

- Vi elsker EM-sangen og kommer til at skrue helt op for den i omklædningsrummet, siger Mille Gejl, der med sit efternavn fylder en del i omkvædet.

- Sangen indeholder al den glæde og begejstring, som vi gerne vil give danskerne under EM. Vi håber, at sangen vil skabe rød-hvid fodboldfest både på stadion og hjemme i stuerne. Vi glæder os til at se vores fans Gejle out!, siger Mille Gejl, der sammen med resten af landsholdet møder Brasilien i en testkamp i Parken fredag aften.

Skrevet med hjælp fra fans

I 2021 udgav Lidt Til Lægterne den uofficielle EM-slagsang ’Kå Så Danmark’, men i år står de altså bag på den officielle slutrundesang. Den er skrevet i samarbejde med duoens følgere på sociale medier.

- Vi opfordrede danskerne til at komme med idéer til sangen, og vi tog alle de knivskarpe indspark med på turen og fik sendt den helt i mål. Tusind tak, siger Mads Bo Iversen, der ud over Lidt Til Lægterne også er forsanger i Phlake.

Det er anden gang, kvindelandsholdet får sin egen slagsang. I 2017, hvor Danmark vandt sølv ved EM i Holland, stod Molly Thornhill bag ’Røde Strømper’.