Fodbold

Disse stjerner kan stå foran sommerskifte

Fodboldekspert Mads Junker udpeger ti topspillere, som sandsynligvis står over for et sommerskifte i fodboldens transfervindue.

Transfervinduet er åbnet, og i den anledning kommer TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker i denne artikel med ti bud på spillere, der – når sommeren er slut – kan have smidt sidste sæsons klubklude ud for i stedet at iklæde sig nogle nye.

Nogle af dem har brug for et skifte for spilletid, mens andre søger luftforandring og nye udfordringer. Blandt Junkers ti udvalgte finder vi både superangribere, rutinerede forsvarsspillere samt to danske landsholdsspillere.

Robert Lewandowski

2021/2022: 46 kampe og 50 scoringer for Bayern München.

- Der har været mange rygter om Barcelona, og Bayern ser ud til at have hentet en erstatning ind i Mané. Jeg synes, at det kunne være fedt at se ham i Spanien – så får vi en direkte duel mellem ham og Benzema, der er verdens to bedste 9’ere. Barcelona kunne godt bruge en rigtig klasse 9’er som ham. Og det kunne være spændende at se, om han kunne være lige så god i en ny liga og for en anden klub.

Romelu Lukaku

2021/2022: 44 kampe og 15 scoringer for Chelsea.

- Alle indikationer peger på, at han skal tilbage til Inter. Det var endnu en gang et mislykket ægteskab med Chelsea, der brugte Lukaku forkert i forhold til hans forcer, synes jeg. Der er Inters system meget mere skræddersyet til belgieren. Det har været ærgerligt at se en af verdens bedste angribere sådan ved siden af sig selv, så jeg håber, at han tager det nødvendige skifte væk fra Chelsea og gerne tilbage til italiensk fodbold.

Raheem Sterling

2021/2022: 47 kampe og 17 scoringer for Manchester City.

- Jeg synes, at han har mistet noget af den der ekstraordinære kvalitet og ikke mindst vigtighed for Manchester City. Er ikke så sikker på sin startplads på kanterne længere og med Haalands ankomst, så er frontpladsen nok også taget.

- Så hvis han ikke vil spille mange kampe fra bænken, skal Sterling måske søge hen til et sted, der i endnu højere grad gør brug af hans spidskompetencer. Det kunne være Chelsea, hvor de står dybere og spiller mere på omstillinger end eksempelvis City.

Marcelo

2021/2022: 17 kampe for Real Madrid.

- Han fik en flot afsked i Real Madrid. Nu kunne jeg godt se ham tage til Inter. De har før haft gavn af at hente etablerede, ældre spillere, og med hullet efter Perisic kan de godt bruge en rutineret wingback. Med sin erfaring vil han også kunne gå ind som en lederfigur til omklædningsrummet. Og selvfølgelig har han også stadig et højt niveau. Topniveauet er måske faldet en smule, men Marcelo er stadig en fremragende boldspiller og en fed karakter.

Paulo Dybala

2021/2022: 39 kampe og 15 scoringer for Juventus.

- Virkede for år tilbage som den oplagte argentinske arvtager for Messi – minder spillemæssigt om hinanden. Men jeg synes ikke helt, at han har fuldendt sit potentiale den seneste sæson, og nu stopper han i Juventus. Han har kvaliteterne til at være en topspiller, så jeg håber, at han kan komme til et sted, hvor han kan gøre brug af sine kvaliteter.

- Inter har været nævnt meget, men ellers tænker jeg Real Madrid, der godt kunne bruge en venstrebenet højrekant med kvalitet. Han kunne være en spændende trussel for dem, synes jeg. Alternativt – og med helt anderledes forudsætninger i spil som mellemrumsspil og arbejdsiver – kunne jeg også se ham i Atlético Madrid.

Sergio Ramos

2021/2022: 13 kampe og 2 scoringer for Paris Saint-Germain.

- Man har jo næsten glemt ham, kun et år efter at han var klodens måske mest omtalte forsvarsspiller. Jeg håber, at han kan træde ud af glemslen og få en værdig afsked med topfodbolden, så det ikke bliver sådan en vild deroute som nu.

- Det kunne være meget fedt for historien, hvis han vendte tilbage til Sevilla, som også har et hul i midterforsvaret. Ramos har ofte fortalt om sit fortsat gode forhold til byen og har vist stadig hus der. Så det kunne være en flottere afsked end at blive glemt i Paris eller tage til Kina og score kassen. Det kunne måske også åbne en dør tilbage på landsholdet.

- Det har været et voldsomt fald fra tinderne for Ramos, som er røget ud i glemslen, synes jeg.

Frenkie de Jong

2021/2022: 46 kampe og 4 scoringer for FC Barcelona.

- Han ligner lidt Barcelonas mulighed for at tjene rigtig gode penge denne sommer. Klubben ser ham måske også som et salgsobjekt, fordi han kan komme lidt i overskud på den midtbane, de er ved at køre sammen med Pedri, Gavi og Busquets. Og jeg tror ikke, at de Jong vil tage til takke med at være andetvalg.

- Det er oplagt med Ajax-forbindelsen til Erik ten Hag og Donny van der Beek i Manchester United, men det kunne også være andre steder. Men de Jong skal selvfølgelig også selv være med på et skifte væk fra Barcelona.

Marcus Rashford

2021/2022: 32 kampe og 5 scoringer for Manchester United.

- Sidste sæson var han en skygge af sig selv. Det kunne godt virke, som om han har brug for en ny start, og jeg er ikke helt sikker på, at han passer perfekt med Ten Hags fodboldfilosofi. Så et andet sted end hos United kan han måske leve op igen – hans talent er jo uomtvisteligt, men der skal komme mere fra ham. Han skal også finde ud af, om han er kant eller 9’er.

- Det kunne være sundt for ham – også for hans landsholdsmuligheder – at få en ny start. Måske hos Chelsea, der kunne gøre god brug af hans fart, når de spiller på omstillinger. Alternativt til et andet land – måske et sted som Bayern kunne være interessant for Rashford.

Joakim Mæhle

2021/2022: 35 kampe og 2 scoringer for Atalanta.

- Han er egentlig et fint sted, men jeg har svært ved at se ham slå helt igennem i Atalanta. For selvom han får mange chancer, virker det ikke helt til, at holdkammeraterne er overbevist om, at Mæhle kan spille i klubben, som han gør på det danske landshold. Man skal ikke underkende, at det er vigtigt at have medspillernes tillid, i forhold til spillet og de afleveringer man får. Er tilliden der, så har spilleren også mere selvtillid, som vi ser med Mæhle på landsholdet.

- Så for mig er det mere et ønske om, at landsholds-Mæhle også får succes til hverdag i sin klub i en af de store ligaer. Det behøver ikke være i en storklub, men det handler mere om, at han kommer til at spille fast på en af wingback-positionerne. Et sted, hvor han kan begynde på en frisk med en træner og ikke mindst holdkammerater, der tror på ham. West Ham er eftersigende interesseret, men det kunne også være i Lazio eller en lignende klub som Atalanta, der spiller med offensive backs.

Martin Braithwaite

2021/2022: Fire kampe og to scoringer for FC Barcelona.

- Man kan jo ikke fortænke manden i at være en fast del af Barcelonas førsteholdstrup og forsøge at få det meste ud af det. Men som fodboldinteresseret ser jeg gerne et skifte denne sommer, så vil flere spilleminutter hjælpe ham til at blive den bedste udgave af sig selv for landsholdet.

- Jeg håber, at vi får en Braithwaite i aktion betydeligt mere i den nye sæson end i den forgange. Det vil det danske landshold have stor gavn af, da han kan tilføre kvalitet, som vi tidligere har set under Hjulmand og Hareide. Så forhåbentligt kan han komme et sted hen – måske i Frankrig eller Spanien – og få en god, stor rolle.