Fodbold

Kæk hilsen fra EM-holdet: - Alles ist vorbei

Danmarks EM-helte mindes triumfen i ’92. Et tysk dokumentarhold var også mødt op til kanalrundfarten i København.

Stemningen var lige så fantastisk som vejret, da Danmarks EM-helte stimlede sammen i København.

Lørdag stod menuen på kolde fra kassen og sandwich, mens programmet bød på kanalrundfart og muntre historier om triumfen for 30 år siden.

- Det venskab, vi havde på og uden for banen, har simpelthen været unikt, siger John ’Faxe’ Jensen.

Men der var også besøg udefra, idet tyske ARD er ved at lave en dokumentar om slutrunden i Sverige. Det resulterede i en kæk hilsen fra vandet:

- Deutschland, Deutschland, alles ist vorbei, sang de danske europamestre – nøjagtigt som mange gjorde den 26. juni 1992, da Danmark overraskende slog Tyskland 2-0 i finalen.

Et fodboldeventyr – både i Danmark og i Tyskland, fortæller manden bag dokumentaren, der kommer til at hedde ’30 år efter’.

- Vi er en titel fattigere, men det er okay. Vi under Danmark titlen. Sådan tror jeg, mange ældre tyskere vil sige, siger Boris Poscharsky.

Bild markerer også årsdagen for Danmarks finalesejr. Det sker i et langt interview med Flemming Povlsen, der over for TV 2 SPORT samler essensen af EM-triumfen i én sætning.

- Historien er jo bare, at vi var en trup af rigtig gode kammerater, som også fik det til at lykkes med et resultat på banen, siger den tidligere angriber, der havde en stor karriere i blandt andet Dortmund.

Mens EM-triumfen i 1992 er Danmarks hidtil eneste store titel i herrefodbold, har Tyskland vundet VM fire gange (1954, 1974, 1990 og 2014) og EM tre gange (1972, 1980 og 1996),