Norske spillere med rørende markering

Det norske kvindelandshold i fodbold spillede mod New Zealand lørdag aften. Inden kampen blev der holdt et minuts stilhed.

To personer blev dræbt i et skyderi i den norske hovedstad Oslo natten til lørdag, mens 21 blev såret.

Lørdag aften skulle det norske kvindelandshold i kamp på hjemmebane mod New Zealand.

Og selvom kampen blev afviklet som forventet, var det svært for spillerne ikke at tænke på det seneste døgns hændelser i landet.

- Det var trist at vågne til de nyheder. At det er muligt at sprede så meget had, når man kunne snakke om kærlighed, er ubegribeligt for mig, siger den norske profil Caroline Graham Hansen til VG efter kampen.

Svært at holde tårerne tilbage

Inden opgøret var hun sammen med de øvrige spillere med til at danne en cirkel midt på banen. Her stod spillerne hånd i hånd og holdt et minuts stilhed.

- Det var svært at holde tårerne tilbage under nationalsangen, og at der var så mange, der alligevel tog turen (til stadion, red.) var utroligt og stærkt, siger Caroline Graham Hansen.

Hun følges op af holdkammeraten Ada Hegerberg, der ligeledes takker de mange fremmødte tilskuere.

- Det er utrolig stort for os med så mange, som kom og støttede os i dag. Det var for at hylde mangfoldigheden, siger hun.

Skyderiet skete i nærheden af en natklub i Oslo, der især frekventeres af homoseksuelle. Derfor bar den norske landsholdsanfører også et armbind med pride-farver som en markering.