Fodbold

FCM henter gratis forsvarsspiller hos nedrykker

Stefan Gartenmann rykker fra SønderjyskE til FC Midtjylland på en treårig kontrakt.

Vicemestrene fra FC Midtjylland har været et smut forbi lidt sydligere himmelstrøg - nærmere bestemt Sønderjylland - for at polstre defensiven.

Forsvarsspilleren Stefan Gartenmann skifter til FCM fra nedrykkeren SønderjyskE, der må slippe den 25-årige spiller på en fri transfer, da han har kontraktudløb.

Det meddeler FCM på sin hjemmeside.

Gartenmann er blevet udstyret med en treårig kontrakt.

- Stefan er en stærk forsvarsspiller i sin bedste fodboldalder. Han har været viceanfører i SønderjyskE og spillet to pokalfinaler de sidste sæsoner, siger FCM-sportschef Svend Graversen til klubbens hjemmeside.

- Han sætter en ære i sine pligter, og han gør alt for at holde målet rent. Han er en holdspiller, der gerne vil have sine medspillere til at stråle, og jeg tror på, at vi i fællesskab kan fortsætte hans udvikling i vores stærke miljø.

Kiggede mod udlandet, endte på Heden

Det blev til 174 kampe, 10 mål og 14 assister for Gartenmann hos SønderjyskE, der hentede ham tilbage i 2017.

Egentlig havde Gartenmann øjnene rettet mod klubber uden for Danmarks grænser, men han endte med kun at rykke en smule nordpå til Heden.

- Jeg havde bebudet, at jeg ville prøve noget nyt og gerne i udlandet, men så opstod muligheden med Midtjylland. Den kommer ikke to gange, så det var med at slå til, lyder det fra forsvarsspilleren.

- I FCM får jeg mulighed for at prøve mig af på øverste hylde i Danmark med både europæisk fodbold og kamp om trofæer. Det var en mulighed jeg ikke kunne takke nej til.

Han får rygnummer 4 i FCM.