EM fodbold

Harder har lovet sig selv én ting inden EM

Pernille Harder føler sig mere end godt tilpas i den danske EM-lejr London.

Der er kun ti minutter mellem Pernille Harders hjem og til træningsbanen ved Kingsmeadow, hvor kvindelandsholdet i disse uger træner.

Og det var ti minutter. Til fods.

Selv området Richmond, hvor landsholdet er indlogeret på hotel, er et område, som den danske anfører ofte frekventerer.

- Jeg har været til to slutrunder før, og jeg ved, hvad der sker. Så den her gang har jeg sagt til mig selv, at jeg virkelig skal nyde det.

Pernille Harder

Nej, det er svært for den danske stjerne at klage over at skulle vænne sig til noget som helst nyt i EM-lejren. Det hele er sådan set, som det plejer, og så alligevel ikke.

For det, der nu er landsholdets træningsbane, er til daglig Pernille Harders scene for Chelsea.

- Det er lidt specielt, men det er virkelig trygge rammer, så jeg føler mig rigtig godt tilpas. Det føles helt normalt at være til slutrunde.

- Jeg føler mig hjemme, og det tror jeg er en fordel, at jeg har den følelse i kroppen.

Skal huske at nyde det

Hun kunne sagtens smutte hjem for at nappe en lur, hvis hun ville, men indtil videre holder Harder sig til holdkammeraterne. Og sådan skal det også være.

Den danske anføreres tilstedeværelse er da også vigtig for alle de, der er til en slutrunde for første gang, og én ting skal holdkammeraterne i hvert fald vide.

- Det er mange titler, som er blevet vundet på det her stadion, griner Pernille Harder.

- Det at være til en slutrunde skal man bare nyde. Man lærer helt vildt meget, uanset hvordan resultaterne går. Både som fodboldspiller og menneske.

- Jeg har været til to slutrunder før, og jeg ved, hvad der sker. Så den her gang har jeg sagt til mig selv, at jeg virkelig skal nyde det. Jeg vil give alt for holdet, og have det sjovt, siger Pernille Harder.

Pernille Harder og Danmark åbner EM fredag mod Tyskland. Herunder kan du se det danske holds program for turneringen.