EM fodbold

Landsholdet kæmper for at holde nerverne i ro

Lars Søndergaard og den danske stab holder øje med truppens spændingsniveau forud for fredagens åbningskamp ved EM.

Når man er til en slutrunde, så vil man allerhelst have, at tingene forløber minutiøst efter de mange planer, så spillerne ikke forstyrres eller skal forholde sig til noget, der minder om kaos.

Torsdag eftermiddag kunne de lokale i London pludselig se det danske landshold til fods på vej mod Brentford Community Stadium, hvor Tyskland venter i første opgør af EM-slutrunden fredag aften.

Det danske landshold, eller buschaufføren, havde forregnet sig i ermiddagstrafikken, og så besluttede holdet sig for at gå til stadion i stedet.

Ingen nykker.

Derfor var landstræner Lars Søndergaard, side om side med Simone Boye og Pernille Harder, friske, da talen først faldt på den kamp, der sparker den længe ventede EM-drøm i gang.

I det selskab er landstræneren den mindst rutinerede i slutrundesammenhæng, og han lagde da ikke skjul på, at han også havde en opgave i forhold til de mange debutanter, som skal gøre sig på banen.

- Der er nok nogen, som kommer til at have mange nerver frem mod i morgen, men det er naturligt når man tænker på, at det er en åbningskamp, som vi har ventet rigtig længe på.

- Det er noget, som vi skal kunne håndtere, siger Lars Søndergaard.

Tryg ved forberedelserne

I et par uger har Lars Søndergaard haft mulighed for at tjekke olie og sparke dæk hos de danske spillere, så de står absolut skarpest fredag aften, og den danske landstræner er da også fortrøstningsfuld ud for dét, der kan vise sig at blive nøglekampen i gruppespillet.

- Jeg vurderer kampen helt lige. 50-50, vil jeg sige. Vi forsøger at give det bedste, vi kan give. Det, der er vigtigt for os, er at vi går ind og leverer en indsats.

- Jeg føler, at spillerne er et godt sted og har et fantastisk fællesskab. Det er sådan noget, der kan bære os igennem svære perioder, og den glæde, vi har ved at være sammen, den er det vigtigste.

- Vi kender både styrker og svagheder hos tyskerne. Vi har ét princip på det her hold, og det er, at vi skal spille med humør og glæde. Og så vil vi spille god fodbold, og det håber jeg, at vi ser fredag, siger Lars Søndergaard.

Danmark skal kæmpe sig videre fra en svær gruppe, hvis medaljerækken fra de seneste europamesterskaber skal gøres komplet.

Bronze i 2013, sølv i 2017 og guld i 2022? Det kræver minimum en andenplads i Gruppe B, hvor Danmarks program er:

  • Tyskland den 8. juli klokken 21
  • Finland den 12. juli klokken 18
  • Spanien den 16. juli klokken 21

Find hele sendeplanen her.