EM fodbold

Harder forklarer trøjedrama

En større dansk gruppe fans troede fejlagtigt, at de var tiltænkt en Pernille Harder-trøje efter kampen mod Tyskland.

Efter fredagens opgør mod Tyskland trissede Pernille Harder ud mod det danske hjørne på Brentford Community Stadium.

På tribunen stod en flok unge piger med et skilt.

Nærmest samme sted stod der også en voksen kvinde med et lignende skilt. Samme budskab.

’Pernille Harder, må jeg få din trøje?’

Den danske anfører besluttede sig, gik direkte hen til banden og overrakte trøjen til kvinden, der var rejst hele vejen fra Argentina for at se EM i fodbold.

Den danske delegation af piger var dog af den overbevisning, at trøjen var til dem, og derfor var der tårer så langt øjet rakte, da de efterfølgende kunne fortælle, at trøjen var blevet stjålet ud af hænderne på dem af en voksen.

En misforståelse, som Pernille Harder dagen derpå gerne selv vil være med til at bringe i orden.

- Efter kampen mod Tyskland gav jeg min trøje til en argentinsk fan. Hun var rejst hele den lange vej for at opleve EM i London, og hun var virkelig glad.

Fandt en ekstra frem

Da flokken af grådkvalte pre-teens efterfølgende fortalte deres version af begivenhederne, at trøjen, som skulle have været til fødselaren Alma på 12 år, var budskabet ikke længe om at nå frem til Pernille Harder i omklædningsrummet.

Ud kom den danske anfører med endnu en trøje, signeret, som gave. På grund af UEFA's coronaregler havde Pernille Harder dog ikke mulighed for at fortælle de nu lykkelige piger, at den første trøje slet ikke var tiltænkt dem.

- På vej ud i bussen stod der flere danske fans og ventede på os. En af pigerne havde fødselsdag, og hun fik min anden kamptrøje.

- Jeg håber, at hun fik en fantastisk fødselsdag – selv om vi desværre ikke kunne give hende og de andre danske fans det resultat og den kamp, vi ville, siger Pernille Harder.

Danmark møder tirsdag Finland i EM’s gruppe B. Begge hold har hårdt brug for en sejr.