EM fodbold

Landstræner hylder dansk helt

Den danske landstræner storroser sin unge målmand for den redning, der sikrede Danmark tre point.

Det var ikke svært at se, hvad det betød for den danske EM-lejr, da tirsdagens opgør mod Finland blev fløjtet af.

Nogle hoppede rundt, andre faldt sammen på knæ, mens en mindre flok styrtede ned mod det danske mål for at takke Lene Christensen for den redning, som sikrede Danmark tre point to minutter inde i overtiden.

Danmark vs. Finland
1-0
FT
  1. 72' MålPernille HarderAssist: Karen Holmgaard

Tiden stod stille, da afslutningen fra Jenny Danielsson strøg mod det fjerneste hjørne, men på magisk vis fik slutrundedebutanten Christensen vippet bolden væk fra fare.

Den danske landstræner Lars Søndergaard var da heller ikke i tvivl om, at han skyldte sin målmand en stor tak for dén.

- Lene viser så stor klasse, for det var en fantastisk afslutning, men en lige så fantastisk redning. Hun viser, at hun bare er der, selv om hun er en ung målmand.

- Hun skulle ikke lave så meget i løbet af kampen, andet end at sætte spillet i gang og en enkelt redning, så det er virkelig stærkt, og det er vi glade for. Det ville være bittert, hvis sejren var forsvundet fra os på det tidspunkt, siger Lars Søndergaard.

Giver selvtillid

Lars Søndergaard og Danmark kan nu se frem til et møde med Spanien lørdag, hvor favoritværdigheden på forhånd hviler på sidstnævnte.

Men på trods af de mange kræfter, som Danmark brugte i den lumre hede i Milton Keynes tirsdag aften, så er landstræneren ikke i tvivl om, at depoterne nærmest bliver fyldt op af sig selv.

- Jeg er fortrøstningsfuld. Sådan en kamp i dag giver noget selvtillid, vi spiller til nul og får den første sejr, så det giver en masse gejst.

- Det kan være, at det er nogle lidt anderledes typer, som skal på banen til den kamp, men det må vi se på, siger Lars Søndergaard.