EM fodbold

Nadim nød at være tilbage, men løb tør for kræfter

Nadia Nadims form er stadig ikke, hvor hun ønsker, den skal være.

Der var ikke mere gas i tanken.

Da Nadia Nadim trak ud mod sidelinjen ti minutter inde i anden halvleg mod Finland, havde hun brugt det hele. Kaput.

I stedet kunne hun fra bænken se Pernille Harder og holdkammeraterne endelig få hul på bylden, da Danmark vandt 1-0 over finnerne.

- Det er min første start i et stykke tid, og jeg er selvfølgelig ikke i den form, jeg gerne vil være i, men det skal nok komme skridt for skridt.

- Det var en aftale, at jeg skulle ud, for vi skal også passe på mig og mit helbred, for det tager noget tid. Jeg arbejder videre, og så håber jeg snart at kunne holde til 90 minutter, siger Nadia Nadim.

Tror det var en befrielse

For første gang i 13 måneder var Nadia Nadim valgt til startopstillingen af Lars Søndergaard, og den danske landstræner var godt tilfreds med det, han så.

- Hun er jo en rutineret spiller, som er med til at give ro, og så længe hun havde kræfter, kunne man se, at hun kunne udfordre og holde på bolden.

- Hun skaber rum til de andre, og hun gjorde et rigtig godt indtryk. På en god dag, så scorer hun jo også på den chance i første halvleg, som jeg har svært ved at se, hvordan den finske målmand får reddet.

- Men Nadia var også tappet for kræfter, og jeg tror næsten, det var en befrielse for hende, da hun blev taget ud, siger Lars Søndergaard.

De kampe, man træner for at spille

Med sejren over Finland, og med Spaniens nederlag til Tyskland, er der lagt op til en gyser, når Danmark lørdag går på banen mod de spanske forhåndsfavoritter.

Et videre avancement vil kræve en sejr, og det er netop den slags pres, som Nadia Nadim trives med.

- Det er jo det, som slutrunder er til for. Og det kan jeg egentlig godt lide.

- Det er en stor og vigtig kamp, og det er den slags kampe, man træner op til, og som man gerne vil spille.

Danmark og Spanien har begge tre point inden den sidste gruppekamp fredag. Det afgørende opgør i gruppe B kan ses på TV 2 klokken 21.