EM fodbold

- Vi vil give både arm og ben for at gå videre, siger landstræner

Lars Søndergaard har hele truppen til rådighed forud for lørdagens EM-skæbnekamp.

Der skal være plads til smil, selv om det er en ganske alvorlig fodboldkamp, som Lars Søndergaard lørdag aften fører sit hold ind til i London.

Her venter Spanien, et af verdens bedste landshold, boldvarmere med adresser i de største klubber.

Det gjorde de også for et år siden. Her fik Danmark en lille lektion, og det er ikke just, fordi Spanien er blevet dårligere siden. Men er Danmark blevet bedre?

- Hvis jeg sagde, at vi var kommet længere fra dem, så var jeg nok blevet fyret, siger Lars Søndergaard.

Lidt af en maskine

Den danske landstræner har sammen med sin stab studeret de spanske tal og sammenlignet dem med de danske.

Danmark har, inden EM, en boldbesiddelsesprocent på 70%. Spanien har en på 68%, men det er til gengæld mod en perlerække af store nationer.

Og derfor skal de danske spillere acceptere, at de kommer til at løbe mange meter lørdag aften, siger Lars Søndergaard.

- Spanien er lidt som en maskine, men vi vil give både arm og ben for at gå videre.

- I vores opgør mod dem sidste år stemplede de direkte ind fra en Champions League-finale. En del af vores spillere var gået på ferie, og vi løb ikke nær så meget dengang, som vi kan nu.

- Vi kan dække banen nu løbemæssigt, og vi er også blevet klogere. Vi brugte også sidste års kamp til at se på, hvad vi kan gøre bedre. Vi er blevet klogere på bolden, hvad vi vil gøre med den, og hvilke rum vi vil have den i, siger Lars Søndergaard.

Må ikke miste den hurtigt

En af de danske spillere, som sidste år havde den tvivlsomme fornøjelse af at løbe rundt i de spanske trekanter, er Sofie Junge.

Juventus-spilleren kunne efter opgøret se en skudstatistik, der sagde 19-1 i spansk favør, men hun er fortrøstningsfuld over den udvikling, som det danske hold er gennemgået siden da.

- Jeg mindes, at vi forsvarede godt, for de skabte ikke et hav af chancer i første halvleg sidste år, og vi er også blevet klogere. Jeg er glad for, at vi havde den oplevelse at møde dem for et år siden.

- For os handler det om ikke at miste den for hurtigt. Vi står bedre som hold, end vi gjorde sidste år, siger Sofie Junge.

Landsholdet kan selv afgøre sin skæbne. Det kræver en sejr over Spanien i den sidste puljekamp, som du kan se på TV 2 og TV 2 PLAY på lørdag klokken 21.

EM Grp. B

EM Grp. B
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1330090+99
2320153+26
3310215-43
4300318-70