Fodbold

Brøndby sælger profil

Andreas Bruus skifter Brøndby ud med Troyes fra Frankrigs bedste fodboldrække.

Superligaklubben Brøndby vinker farvel til højrebacken Andreas Bruus, der mandag er blevet solgt til Troyes fra den franske Ligue 1.

Her har den lynhurtige dansker fået en kontrakt, der løber frem til sommeren 2027.

Det bekræfter både Brøndby og Troyes på klubbernes hjemmesider.

Brøndby oplyser ikke, hvor meget salget af den 23-årige back indbringer, men B.T. har tidligere skrevet, at vestegnsklubben vil modtage cirka 11 millioner kroner for Bruus.

Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, er imponeret af, hvordan Bruus har udviklet sig til at kunne spille i en af Europas største ligaer, efter at han tidligere i karrieren havde problemer med at komme på holdet i FC Roskilde, hvor han spillede på leje i 2018/19-sæsonen. Dengang var Bruus angriber.

- Bruus er på mange måder et forbillede for vores unge akademispillere. Efter at have spillet angriber i sin ungdom her i klubben blev Bruus efter et lejeophold omskolet og greb muligheden uden at kny.

- Bruus er et godt eksempel på, hvor meget en stærk personlig drivkraft betyder for at blive professionel fodboldspiller, for det er kun de færreste fodboldspillere, som har et lineært karriereforløb, men Bruus har hele vejen igennem knoklet og troet på egne evner.

- Nu har Bruus grebet muligheden for at komme til at spille i den bedste række i Frankrig, hvor han skal bygge videre på sit spil, og den mulighed fortjener han, samtidig med at vi bliver godt kompenseret, siger fodbolddirektøren.

Brøndby skulle kompenseres ordentlig

Andreas Bruus havde kontraktudløb med Brøndby efter sæsonen, men han mener, at timingen i et klubskifte er bedre nu.

- Det har været vigtigt for mig, at Brøndby skulle blive ordentligt kompenseret i et eventuelt skifte, og at det skulle være en attraktiv liga og et hold med ambitioner, jeg skulle skifte til.

- Troyes har for mig været den rette klub, så nu glæder jeg mig til at komme i gang, siger Bruus.

Brøndby var på forkant og hentede allerede Bruus' afløser i sidste uge. Her købte klubben Sebastian Sebulonsen fra norske Viking, og allerede søndag fik han debut, da Brøndby åbnede Superligaen med en 1-0-sejr over AGF.