Fodbold

FCN skyder sæsonen i gang med sejr over tamt OB-hold

FC Nordsjælland åbnede sæsonen med en 2-0-sejr mod OB. Ernest Nuamah og Andreas Schjelderup scorede.

FC Nordsjælland vandt mandag aften med 2-0 over et tamt OB-hold på Nature Energy Park.

Skarpheden i felterne blev blandt andet udslagsgivende. Offensivspillerne Ernest Nuamah og Andreas Schjelderup scorede for udeholdet.

OB savnede en række offensive profiler til mandagens kamp. Issam Jebali, Emmanuel Sabbi og Max Fenger var alle ukampdygtige grundet skader.

Det gav plads til angriber Bashkim Kadrii, der fik sin første startplads siden februar, men han gjorde ikke meget væsen af sig.

Med sejren på 2-0 fører FCN Superligaen efter første spillerunde. OB er derfor selvsagt sidst.

Der tegnede sig hurtigt et billede af OB som det boldbesiddende hold. FCN accepterede det og lukrerede på omstillinger, hvor især FCN-angriber Ernest Nuamah var iøjnefaldende i flere omgange.

Stadionuret havde knap rundet tre minutter, da Nuamah sprintede fra OB-forsvaret og bragte gæsterne fra Farum foran med 1-0 på netop en omstilling.

Mangel på profiler gjorde ondt

OB forsøgte at sætte sig på kampen, men savnet af de offensive profiler kom til udtryk flere gange i løbet af første halvleg ved et par fine muligheder, som ikke blev helt farlige.

Det blev ved lige ved og næsten for OB, der gik til pause bagud med 0-1.

Fem minutter inde i anden halvleg brød jublen ud på stadion i Odense. De fremmødte tilskuere troede, at debutant Charly Horneman havde bragt balance i regnskabet, men målet blev annulleret af VAR.

Det var herefter en rodet anden halvleg, hvor der var flere nærkampe og dueller, end der var målchancer.

I det 85. minut lukkede FCN opgøret med en scoring til 2-0 takket være to offensive indskiftere.

Det var Lasso Coulibaly, der spillede Andreas Schjelderup fri foran et tomt mål, hvorfra han ikke kunne undgå at score til slutresultatet 2-0.