Fodbold

United-manager hylder suveræn Eriksen

Manchester United-manager Erik ten Hag tror, at klubbens angribere bliver glade for at have Christian Eriksen til at servicere dem.

Christian Eriksen har fremtiden på plads, da han i fredags underskrev en treårig kontrakt med Manchester United.

Dermed nåede 30-årige Eriksen blot at stå uden job i 15 dage, efter hans korte aftale med Brentford udløb den første dag i juli.

I United skal han trænes af den tidligere Ajax-chef Erik ten Hag, og den hollandske succestræner jubler over de kvaliteter, han har set fra Eriksen de første dage.

- Han er en suveræn fodboldspiller. Og jeg er sikker på, at klubbens fans kommer til at nyde at se ham spille, fordi han er kreativ. Specielt vores angribere bliver glade, fordi det er Eriksen, der kan involvere dem i kampene.

- Han er en erfaren spiller. Han har spillet i udenlandske ligaer i Italien, Holland og lang tid i England, så det er absolut en fordel, at vi har ham. Jeg er virkelig glad for, at vi lykkedes med at hente Christian Eriksen, siger ten Hag til klubbens hjemmeside.

Ud over Christian Eriksen har den nye United-træner også hentet Tyrell Malacia og Lisandro Martinez til klubben. Alle tre nyindkøb har det til fælles, at de har en fortid i hollandsk fodbold.

Eriksen var længe rygtet til forskellige topklubber, men det endte som bekendt med et skifte til "De Røde Djævle", der historisk set har været en af de allerstørste fodboldklubber på verdensplan.

Christian Eriksen bliver den bare syvende dansker til at repræsentere Manchester Uniteds førstehold.

Landsholdsspilleren skiftede i februar til Brentford, efter han i december fik sin kontrakt ophævet med italienske Inter. Tidligere har danskeren repræsenteret både Tottenham og Ajax.