EM fodbold

England i semifinalen efter overtidsdrama

Med et drøn fra distancen i den forlængede spilletid sendte engelske Georgia Stanway Spanien ud af EM.

De engelske fodboldkvinder er videre til semifinalerne ved EM, efter at hjemmebaneholdet onsdag aften gjorde comeback og slog Spanien 2-1 efter forlænget spilletid.

Efter 54 minutter sørgede Esther González for en 1-0-føring til Spanien, som var det hold, der sendte Danmark ud i gruppespillet med en smal 1-0-sejr efter en sen scoring.

Det er fuldstændigt uvirkeligt

Georgia Stanway

Indtil seks minutter før tid lignede det også onsdag aften, at spanierne ville sende englænderne ud af turneringen. Men i det 84. minut udlignede Ella Toone til 1-1 og sendte kampen ud i to gange 15 minutter.

Georgia Stanway blev matchvinder, da hun seks minutter inde i den forlængede spilletid bankede bolden i nettet fra distancen.

Der lød jubel blandt de 28.994 fremmødte på The American Express Community Stadium i Brighton, da England sikrede sig en plads i semifinalerne.

- Det er fuldstændigt uvirkeligt. Det viser bare det niveau, vi er på. Når vi bliver slået tilbage, kommer vi stærkt igen. Vi gjorde det, vi skulle, og fokuserer nu på semifinalerne, siger Georgia Stanway til BBC ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Målet er helt sikkert et, jeg er stolt af, og i dag er en dag, jeg kommer til at huske, tilføjer hun.

The Lionesses eller løvinderne, som de engelske fodboldkvinder bliver kaldt, har aldrig vundet en stor turnering. Dog har de været tæt på og blev således nummer to ved EM i 1984 og 2009.

I semifinalen på tirsdag skal England møde enten Sverige eller Belgien.