Fodbold

Svensker i tårer efter uværdigt EM-nederlag

Sverige var godt med i kampens første halve time, men blev ydmyget af England i EM-semifinalen med et nederlag på 4-0.

Det gik langt fra, som de svenske fodboldkvinder havde håbet, da de tirsdag aften røg ud af EM-turneringen.

Værtsnationen, England, knuste de svenske drømme om EM-guld med en storsejr i semifinalen på 4-0.

Efter kampen var det en række slukørede svenske landsholdsspillere, der måtte sande, at de lige havde tabt den første landskamp i ordinær tid i 34 kampe.

Det er så uværdigt, at vi taber 4-0. Anden halvleg er katastrofal

Magdalena Eriksson, svensk landsholdsspiller

Magdalena Eriksson var en af de spillere, der var allermest berørt af det svigende nederlag. På det efterfølgende pressemøde var den svenske forsvarsspiller knust og kunne ikke holde tårerne tilbage, skriver Expressen og Aftonbladet.

- Det er en kæmpe stor skuffelse. Vi havde håbet på mere, men det gik ikke vores vej, konstaterede den svenske forsvarsspiller.

Tom for ord

Den første halve time af kampen var Sverige ellers godt med og pressede på for at score føringsmålet - blandt andet da angriberen Stina Blackstenius i det 9. minut headede på overliggeren.

Men da EM-topscoreren Bethany Mead scorede til 1-0 efter 34 minutters spil, var det slut med de svenske forhåbninger om EM-finalen. England var i resten af kampen reelt det eneste hold på banen.

- Det føles virkelig hårdt lige nu, og der er så mange følelser. Det er så uværdigt, at vi taber 4-0. Anden halvleg er katastrofal, og efter målet til 2–0 har vi et bjerg at bestige, sagde en grådkvalt Magdalena Eriksson.

Nathalie Björn havde til gengælde svært ved at sætte ord på nederlaget.

- Jeg er tom og skuffet, lød det kortfattet fra den svenske midtbanespiller.

Støtte fra Harder

Efter det ydmygende EM-nederlag blev flere af de svenske landsholdsspillere trøstet af deres familier, der havde været på plads på tribunen i Sheffield.

Blandt dem var danske Pernille Harder, der er kæreste med Magdalena Eriksson.

- Det betyder meget at se familien på tilskuerpladserne. Det er dejligt at have Pernille med i stunder som disse, sagde Magdalena Eriksson.

De engelske fodboldkvinder kan i EM-finalen på nationalarenaen Wembley Stadium se frem til at møde enten Tyskland eller Frankrig, som spiller deres semifinale onsdag aften.

EM-finalen spilles søndag.