Fodbold

Hvem bliver cheftræner i FCM? Her er ekspertens bud

Fodboldeksperterne Mads Junker og Morten Bruun nævner begge David Nielsen som et bud på en kommende FC Midtjylland-træner.

FC Midtjylland skal have en ny cheftræner. Men hvem?

Det er det store spørgsmål, efter at den danske storklub torsdag meddelte, at den havde fyret Bo Henriksen efter et 13 måneder langt samarbejde.

På et pressemøde forklarede klubbens direktør, Claus Steinlein, at de nu vil igangsætte en proces, hvor de skal finde den rette mand til opgaven.

- Om det sker inden længe, eller om vi skal vente til slutningen af denne komprimerede sæson, det ved vi ikke. Det vigtigste er, at vi får den rigtige cheftræner, sagde Claus Steinlein.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker har udpeget fem navne, der potentielt kan være i spil til cheftrænerjobbet.

David Nielsen

Uden job

For to måneder siden blev David Nielsen fyret i AGF, og siden da har han gået uden job. I sin aktive karriere spillede David Nielsen for FC Midtjylland i halvanden sæson i 2005 og 2006.

- Han er fri på markedet, han kender klubben som spiller, og så har han en profil, der kan matche de ambitioner, de har på Heden.

Brian Priske

Manager i Sparta Prag

I maj 2021 stoppede Brian Priske som cheftræner i FC Midtjylland, da han blev solgt til den belgiske klub Antwerpen. For mindre end en måned siden blev han ansat som manager i den tjekkiske storklub Sparta Prag.

- Timingen havde været optimal for nogle måneder siden, da han forlod Antwerpen. Han forlod FC Midtjylland med stor succes og vil måske kunne overtales til at "vende hjem", når der er europæisk fodbold på programmet.

Kenneth Andersen

Cheftræner for FC Midtjylland U19

Han har aldrig haft et professionelt trænerjob andre steder end FC Midtjylland, hvor han siden 2010 har været ansat i forskellige roller.

- Han er i øjeblikket U19-træner i FC Midtjylland. Han havde cheftrænerjobbet i en kortere periode fra oktober 2018 til august 2019, og han kender klubben bedre end de fleste. Han ved, hvad der kræves af både ledelsen og klubbens fans.

Ole Tobiasen

Assistenttræner i Heerenveen

I 2010 stoppede Ole Tobiasen sin aktive karriere, og siden da har han dygtiggjort sig i trænerfaget. Han har udelukkende haft trænerstillinger i Holland, og sidste sæson kulminerede det, da han blev ansat som midlertidig manager i traditionsklubben Heerenveen.

- Han stod i spidsen for Heerenveen i den forgangne sæson, og han er nu assistenttræner. Han udtalte i maj, at en Superliga-klub vil være rigtig interessant, og FC Midtjylland er ikke bange for at tage nye ansigter ind.

Glen Riddersholm

Uden job

Det var ikke kønt, da Glen Riddersholm og FC Midtjylland i 2015 stoppede samarbejdet kort tid efter, at midtjyderne havde vundet det danske mesterskab. En længerevarende konflikt mellem Riddersholm og direktør Claus Steinlein blev i sidste ende for meget.

- "Guld-Glen" er arbejdsløs efter en kortere periode som assistent i Genk. Han kender klubben, og hvis skårene kan klinkes mellem Glen og ledelsen, er han en mand, der kunne overtage med det samme.

Bruun tror ikke på dansk træner

Mens Mads Junker hælder til, at FC Midtjyllands kommende træner vil være i besiddelse af et dansk pas, er TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun ikke helt så sikker.

Uden at have konkrete navne i tankerne har Morten Bruun en idé om, at Claus Steinlein og kompagni vil kigge ud over landets grænser for at finde den træner, der kan sikre dem en plads blandt de 50 bedste klubber i Europa, som målsætningen er på de kanter.

Hvis det skulle ende med at blive en dansk træner, nævner Morten Bruun navne som David Nielsen, Kent Nielsen og Thomas Thomasberg som de bedste bud.