Fodbold

Ballade til Brøndby-kamp – to betjente kørt på hospitalet

Sammenstød mellem fans resultererede blandt andet i, at to politibetjente blev kørt på hospitalet.

Da Brøndby IF torsdag aften slog polske Pogon Szczecin 4-0 i Conference League fodboldkampen, foregik det ikke helt uproblematisk, hverken under eller efter kampen.

Undervejs i kampen opstod der uroligheder på udebaneafsnittet på Brøndby Stadion, hvor de frustrerede polske fans begyndte at ødelægge hegn og sæder.

I den forbindelse måtte politiet gribe ind og anvende magt. Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse kort efter midnat natten til fredag.

Også efter kampen trak det op til problemer.

- Efter kampen forlod langt de fleste tilskuere stadionområdet i god ro og orden. Men visse fangrupperinger blev tilbage, tilsyneladende fordi de ville slås, og dem brugte vi en del kræfter på at holde adskilt, siger vicepolitiinspektør Kim Erik Hansen fra Københavns Vestegns Politi.

I samarbejde med Københavns Politi og andre politikredse blev der indsat både politistyrker og tjenestehunde til at afværge sammenstødet. Også her måtte politiet anvende magt.

I alt deltog betjente fra flere sjællandske politikredse, Fyns Politi samt enkelte repræsentanter fra polsk politi.

Politiet oplyser, at de fleste udebanefans forlod stadionområdet omkring klokken 23.

En enkelt polsk mand blev anholdt og sigtet for vold mod tjenestemand, men i alt blev der registreret foreløbigt over ti episoder, hvor politifolk blev udsat for vold, og to politibetjente blev kørt på hospitalet med skader.