Fodbold

United-legende storroser Eriksen

Den tidligere Manchester United-anfører Bryan Robson har høje forventninger til Christian Eriksen, som han tror, klubben får stor nytte af.

Christian Eriksen fik lørdag sine første minutter i Manchester United-trøjen, da han blev skiftet ind i det 69. minut mod Atletico Madrid.

Selvom det 'kun' var en træningskamp på Ullevål Stadion i Oslo gav Eriksen eksempler på, hvad han kan tilføje Manchester United.

Og der er da også store forventninger til danskeren. I hvert fald hos United-legenden Bryan Robson, som glæder sig til at se den danske landsholdsspiller folde sig ud for den engelske storklub.

- Han er en fremragende spiller. Han har fantastiske evner, stort overblik, og jeg tror, han kommer til at være en stor styrke for klubben.

- Jeg ser frem til, at han skal spille for Manchester United, siger Robson til TV 2 SPORT.

Når en spiller skifter til en ny klub, er det ofte uvist, præcis hvilken rolle han kommer til at få.

Forudser godt samarbejde med Bruno

Det er også tilfældet med Christian Eriksen - især når en af Uniteds største stjerner Bruno Fernandes fylder meget i det offensive spil. Det ser den tidligere midtbanespiller dog ikke som noget skidt.

- Når du har to virkelig intelligente spillere (Fernandes og Eriksen, red.), kan de spille sammen. Jeg synes, Bruno arbejder rigtig hårdt på at sætte spillere op tæt på ham, mens Eriksen kommer i gode rum, hvor han kan erobre uden at komme i så mange tacklinger.

- Men jo, de kan spille sammen, fordi de er rigtig gode spillere, vurderer Bryan Robson.

"Jeg ville elske at spille i disse tider"

I sin egen aktive karriere var Bryan Robson anfører og en stor profil på 80'ernes og 90'ernes Manchester United-hold, hvor han spillede fra 1981 til 1994. Til trods for Robson nu har nået en alder på 65 år, havde han gerne indtaget banen med Christian Eriksen.

- Jeg spillede med nogle virkelig gode spillere. Jeg ville elske at spille i disse tider, og med de to spillere ville det være en tid, jeg ville nyde, siger Bryan Robson.

United og Christian Eriksen har en planlagt træningskamp tilbage søndag mod Rayo Vallecano, inden klubben tager hul på den nye sæson i Premier League mod Brighton den 7. august.