Fodbold

EM-finale ventes at slå seerrekord for kvindekampe

Knap 90.000 tilskuere ventes at indtage Wembley til EM-finalen, mens millioner ventes at se med på tv.

Se EM-finalen søndag aften fra klokken 17.45 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Når fodboldrivalerne England og Tyskland søndag klokken 18 tørner sammen i finalen ved kvindernes fodbold-EM ventes rekordmange briter at tage plads foran tv-skærmene.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Knap 90.000 fans ventes at indtage Wembley i det nordvestlige London. Størstedelen af dem håber sandsynligvis på at se de engelske løvinder sikre England den første guldmedalje i en større fodboldturnering siden 1966.

Alt i mens vil millioner se med foran skærme i britiske hjem, på pubs og i fanzoner.

Seerrekorden i Storbritannien for en kvindelandskamp er ni millioner, da England blev slået af USA i semifinalen ved VM i 2019.

Der er plads til 87.200 tilskuere på Wembley og alle billetterne til søndagens kamp er udsolgt.

Det kan gøre finalen til den EM-kamp med flest tilskuere nogensinde - både for mænd og kvinder, skriver BBC

Mulighedernes dag

Landsholdsanfører Leah Williamson har ifølge nyhedsbureauet AFP sagt til sine holdkammerater, at de skal gribe en mulighed, man kun får en gang i livet, mens nationen er ramt af en fodboldfeber, der sjældent er set på kvindesiden.

- I morgen er mulighedernes dag. Det er det eneste, der gør det anderledes end enhver anden kamp. At der er meget mere på højkant. Men det er, hvad vi lever for, og det er derfor, jeg spiller fodbold, sagde hun lørdag aften.

Landstræner Sarina Wiegman, der tiltrådte sidste år, er også blevet hyldet for sit arbejde med landsholdet. Holdet har ikke tabt en eneste kamp med hende ved roret.

Da de engelske mænd tabte EM-finalen til Italien sidste år, blev kampen også spillet på Englands nationalstadion.

Her var der 67.173 til stede. På grund af coronapandemien var det kun 75 procent af pladserne på stadion, der måtte være fyldt.

31 millioner briter så ifølge iNews den kamp på tv, mens yderligere 11 millioner fulgte kampen online. Det gjorde finalen til den mest sete begivenhed i britisk tv-historie.

Alkoholfri optakt

Løvinderne, der aldrig har vundet hverken EM eller VM, er undertippede, når de møder tyskerne, der har vundet EM otte gange.

Dog ventes det, at de får enorm støtte fra et udsolgt Wembley.

Inden kampen vil Storbritanniens flyvevåben lave en opvisning over Wembley med tre fly, der alle tre vil have kvinder som piloter.

På grund af det kaos, der opstod ved mændenes EM-finale sidste år, vil det ikke være tilladt at drikke på den vej, der fører op til Wembley, skriver dpa.

Ved finalen sidste år tvang fans uden billetter sig adgang til stadion.